Te olete varem ka Eestis esinenud. Mis mulje eestlased teile jätnud on?

Minu jaoks on eestlased väga säravad ja intelligentsed. Teile ei ole omane valetamine ja petmine. Me hindame Eestit väga. Erilised tänud Ukraina vabaduse toetamise eest.

Kas tänase poliitilise olukorra ajal Ukrainas on teie muusika sõnum ka muutunud?

Haydamaky tähendab mässajaid - me osalesime oranžil revolutsioonil ja nüüd Maidanil. 2013/2014 aasta sündmused on meie ja kõigi ukrainlaste elu muutnud. Meie sõnum on alati olnud ja on siiani õiglus ja vabadus. Olukord Ukrainas on näide sellest, kuidas üldised inimväärtused saab saavutada ühes riigis kõigi inimeste pingutuse tulemusel.

Mis on olnud teie seni kõige ebatavalisem kontserdipaik ja meeldejäävaim kogemus karjääri jooksul?

Kõige mõjukaimad esinemised on olnud eesliinil. Eriti Donetski lennujaama lähedal oktoobris, mis on nüüd lahingutander. Muidugi jäävad meile ka alatiseks meelde Maidani kontserdid pea miljoni inimese ees.

Missugune on Haydamaky tavaline kuulajaskond? Kas ja kuidas on see aastatega muutunud?

Kuulajaskond muutub uute põlvkondade tulekuga, aga nendeks on alati teadlikud, progressiivsed ja patriootlikud inimesed, paljuski kooliealised.

Mis on Haydamaky rituaalid enne lavale minekut?

Paganlik rituaal nimega souncheck! :)

Täna õhtul toimuva kontserdi "Eestist Ukrainale" kannab üle ETV. Kontserdile on võimalik pileteid osta Piletilevi ja Ticketpro müügipunktidest. Ukraina toetuseks on avatud annetustelefonid alates 14. oktoobrist kuni 30. novembrini. Helistades numbrile 9007701 saab annetada 5 eurot, numbrile 9007702 helistades annetatakse 10 eurot ning 900 7703 annetatakse 20 eurot. Toetuskõnede eest ei võeta teenustasu.