Avakontsert toimub Tartu Erinevate Tubade Klubis (Kastani 42) reedel 28. septembril algusega kell 21.00, kui lavale astub ansambel Kolumbus Kris. Piletid saadaval Ticketeris.

Miks Kolumbus Kris? "Põhjus on lihtne. Esimene kontsert peab olema energiline, sõbralik, raju ja sarja pealkirjale omaselt legendaarne," seletab ürituse eestvedaja Risto Lehiste. "Nagu näiteks Kolumbus Kris. 1987. aastal asutatud ansambel ei saavutanud Tartu Muusikapäevadel esimese hooga kohe muusikapäevade Grand Prix auhinda (selle võitis Mahavok, kes esineb Legendide sarjas novembris), kuid järjekindlalt oma rida ajades tegutseb „Eesti AC/DC“ ka tänapäeval. Tänu lugematutele kontsertidele ja mitmetele plaatidele on Eesti oma rockmuusikat jätkuvalt kõrgel tasemel."

Ansambli koosseis:
Urmas Vare, vokaal
Aivar Oja, kitarr
Jaanus Raudkats, bass
Andres Oja, trummid.

Kord kuus toimuvas Legendide sarjas on lavale astumas Eesti levimuusika vanema põlve raskekahurvägi, kelle jalajäljed ajaloos on suured ja sügavad. Mitmed neist surfavad laineharjal tänaseni, aga on ka neid ansambleid, kes andsid oma viimase kontserdi mitukümmend aastat tagasi, kuid on sellest hoolimata ETK laval.