Iga aasta augustikuus koguneb Tartumaa Tervisespordikeskusesse tuhandeid hiphopi fänne, et nautida ühiselt kõiki hiphopi elemente — üles astuvad räpparid, breiktantsijad, DJ-d ja graffitikunstnikud. Sel aastal toimub Eesti Hiphop Festival juba kümnendat korda ning korraldajad eesotsas Henry Kõrvitsa ehk Genkaga on kokku pannud tõeliselt tugeva esinejatenimekirja. “Keskendume kümnenda sünnipäeva puhul kodumaistele artistidele, sest üldine tase liigub tõusvas joones ja häid artiste on juba nii palju, et ei mahu kahe päeva sisse ära. Pealavalt käib läbi üle kolmekümne kodumaise hiphop artisti,” kommenteerib Genka.

“Esinejatenimekirjas on näiteks Chalice, kes pole aastaid EHHF-l üles astunud, kuid valmistab juubelifestivaliks ette erilist räpisetti, mille jooksul kuuleb nii tema vanu hitte kui ka täiesti uusi räpilugusid. Samuti esineb hiljuti nimemuutuse läbi teinud Arop (varem Suur Papa) ja näha saab ka sellist kooslust nagu Noizmakaz ehk Tommyboy ja Alko, kes on Eesti üks esimesi hiphopigruppe. Ametlikult läksid nad juba 2012. aastal laiali, seega on tegemist vägagi eksklusiivse esinemisega,” räägib Genka artistidest, keda festivalil näha saab. “Kindlasti annavad vägevad lived peoräppi viljelev 5MIINUST, suurepärase debüütalbumi üllitanud Sammalhabe, rääkimata Metsakutsust, Reketist, Beebilõustast ja paljudest teistest väga headest esinejatest.”

Lisaks pealavale on festivalialal Hennessy telk, kus toimuvad väiksemad kontserdid ning DJ-d tantsutavad publikut varajaste hommikutundideni, mängides muusikat hiphopist drum’n’bassini ja reggae’st rockini.

EHHF 2016 esinejatenimekiri:
Chalice
reket
Genka/Paul Oja
Abraham
Arop a.k.a. Suur Papa
Hanf Kung
Beebilõust
Metsakutsu
Okym
Noizmakaz
Sammalhabe
Cool D
5Loops
Gorõ Lana
5MIINUST
Ingmar Gailit
Grässhopas
HVNS
1teist
Fanta Stika
Akar
Vesikas ja Fofkin
CapJ
Claim
Roki
Utoopia
Karmo ja Küberünnak
PK
LihaMägi
Ruckus
jpt.

Piletid on müügil festivali kodulehel. Juuli lõpuni on festivalipassi hinnaks €25.