Reedel, festivali esimesel päeval kell 17.00 astub Acoussionil üles Moskvas tegutsev venekeelset indiemuusikat viljelev Svidanie, kelle lood kõnelevad armastusest ja kurbusest, merest ja moest. Nende debüütalbum nägi ilmavalgust möödunud aasta juulis ning see kannab nime, nagu esmaplaadile kohane, "Первое" ("Esimene"). Tuuritatud on seni nii Ukrainas kui Venemaal, esinetud nii Odessas kui Kirovis. Eestisse jõutakse esimest korda.

Kokku esinevad Acoussionil kahe päeva jooksul kümnel erineval “laval” 20 välis- ja kodumaist tippartisti. Lisaks Svidniele kahekordne Grammy-võitja Bill Laurance (UK), Pomme (FR), Richard Walters (UK) ning Estonian Voices, Mick Pedaja, Elephants From Neptune, Maarja Nuut, Reket, Iiris ja teised.

Acoussion Live puhul on tegemist kolmandat suve toimuva omanäolise muusikafestivaliga, kus kesk imekaunist loodust astuvad ootamatutel improviseeritud lavadel üles eržanre viljelevad artistid. Seekordne festival on esmakordselt kahepäevane ning toimub Harjumaal Saku vallas Küla Villas (Tallinnast paarikümne minuti sõidu kaugusel). Tegemist on n-ö butiikfestivalaiga, kuhu müüakse piiratud koguses pileteid. Acoussion on igati peresõbralik ning kuni 15-aastastele lastele (k.a) on sissepääs koos vanemaga tasuta.