Tunnustusest sai hetkel veel Tallinnas viibiv, kuid samme Salzburgi poole sättiv Kaljuste teada interneti vahendusel. "Peab ütlema, et olin rõõmus," sõnab Kaljuste Publikule telefoni teel muhedalt.

Võitu Kaljuste enda sõnul oodata ei osanud. "Sellepärast, et nomineeritud olen olnud päris mitu korda ja on jäänud mulje, et see on rohkem ameerika ja ingliskeelse publiku jaoks. Ja eks ta on ju niisugune plaadimajandust turgutav sündmus," rääkis Kaljuste. "Et kas ma nüüd seal saangi olla. See on selline tore erand," lisas ta hetk hiljem.

Kaljuste on juba jõudnud ühenduses olla ka Arvo Pärdiga. "Jah, ta sai just äsja teada. Ta on Linzis, saame Salzburgis kokku," märkis dirigent.

Küsimusele, kuidas muusikud tähtsa auhinna võitu tähistada plaanivad, vastas Kaljuste: "Ikka rõõmsalt. Kutsun tuttavad kokku, kellega plaadistasime ja tähistame koos."

Et Kaljuste ja Pärt olid oma tegemistega hõivatud ja auhinnagalal osaleda ei saanud, siis ootavad kuldgrammofonid oma omanikke hetkel veel Ameerikas. "Vast Eesti Post hoolitseb selle eest," lausus Kaljuste, kuidas ta oma auhinna nüüd kätte saab.

Grammy võitnud "Aadama itku" esitajateks olid Sinfonietta Riga, Tallinna Kammerorkester, Läti Raadio koor ja Vox Clamantis.

Kaljuste oli lisaks nomineeritud parima ooperisalvestise (Kleibergi "David & Bathsheba") kategoorias. Eestlastest kandideerisid Grammy'dele veel Arvo Pärt ja Neeme Järvi: Pärt parima kaasaegse klassikalise heliteose ("Aadama itk") ning Järvi parima orkestri- (Göteburi sümfooniaorkester) ja kooriesituse (BBC rahvuslik Wales'i koor) kategoorias.

Aasta klassikaprodutsendi kategoorias oli nomineeritud ka ECM’i plaadifirma produtsent Manfred Eicher, kes on juba palju aastaid olnud tihedas koostöös Arvo Pärdiga ja teiste Eesti muusikutega.

Kuula "Aadama itku" maailma esiettekannet 2010. aastal Istanbulis: