Kohtla-Järvelt pärit Saaremets astub ise festivalil üles lausa kaks korda – nii Röövel Ööbiku koosseisus kui aliase Ajukaja all. Täna valis ta Publikule välja kümme kullaprooviga lugu Mägede Häälel üles astuvatelt artistidelt.

1. TOMMY CASH – "Winaloto (LIVE) | A Colors Show"

Mäletan täpselt, kui Tommy esimest live'i nägin. Kohe oli selge, et this is the shit! Tahate seda või mitte, aga ta on pärast Pärti kohe nr. 2 Eesti muusik maailmas.

2. Ouu – "El Pueblo Sonido"

Ouu on tõeliselt põneva helikeelega grupp. Pahatihti käivad ju Eesti artistid stuudios lihtsalt salvestamas. Ouud huvitavad, aga ka stuudiovõimalused.

3. Dead Furies – "C'mon C'mon"

Lihtne, ehe ja aus retro-rock. Need poisid ei häbene midagi. Come on!

4. St Cheatersburg – "Space Rider"


Chungin on printsess! Selliseid mehi on eesti muusikasse hädasti vaja. Liiga karvased ja tõsised muidu.

5. Mees Inc. – "Meeldib, Ei Meeldi"

100% tõupuhas eesti indie. Meeldib, ei meeldi, meeldib...

6. Nikolajev – "Neck Talk"

Kui te ei tea, mis asi see õige techno on, siis küsige Nikolajevi käest. Toores ja kare, aga soe ja kindlasti mitte nüri.

7. Bruce – "Petal Pluck"

Bruce on pärit Bristolist. Bruce on üks nendest noortest produtsentidest, keda ei huvita status quo, vaid maailm, kus elektrooniline tantsumuusika veel käinud pole. Tõeline uuekooli uuendaja.

8. Cosmonaut and Satellites – "Override"

Kunagi, veel Lasnamäel elades, lippasin korraks poodi ning tagasi tulles ütles mu toona kümneaastane poeg, et mind oli keegi välismaalane otsimas käinud. Küll oli nuputamist, kes see küll olla võis. Aastaid hiljem kohtasin Cosmonauti, kes oli Moskvast kodus käimas, ja esimese asjana küsis, kuidas mu poeg elab. Selgus, et see välismaalane oli Cosmonaut. Äärmiselt positiivne tegelane see Cosmonaut. Tema vanem produktsioon kõlab tänapäeval eriliselt värskelt.

9. Nevesis – "Pink Magnet Masters (album)"

Tundub, et Nevesis on hakkama saanud tänavuse aasta parima albumiga. Kuuldavasti valmistuvad nad Mägede Hääleks täie tõsidusega. On, mida oodata.

10. Mart Avi – "Vision"

Mart Avi "Vision" on mu üks läbi aegade lemmik Eesti lugu. Muuseas, R2 valib sel suvel 100 aasta hitti. Mine r2.ee ja hääleta.

15. juulil toimuva Mägede Hääle festivali piletid hinnaga 15 eurot on saadaval Piletilevis. Kunagi kaevanduse tehismaastiku lööb kaikuma tervelt poolesajapealine artistide rivi - teiste seas astuvad üles näiteks elektroonilise tantsumuusika uuendaja Bruce Inglismaalt, räppar Tommy Cash, Eesti indie isa Röövel Ööbik jpt.