1. Mariah ema oli ooperilaulja ning märkas plikatirtsu lauljaannet juba õige varakult. Nimelt oli Mariah kõigest kolme aastane, kui ema harjutas Giuseppe Verdi "Rigolettot" ning pisike Mariah laulis itaaliakeelse aaria veatult järgi. "Ta oskas imiteerida igat heli ja nooti, mida kuulis," rääkis Mariah ema. "Mina magasin enda varajase ande maha, aga ei saanud lubada, et Mariah'ga sama juhtuks." Ka Mariah nimi on muusikalise taustaga. Ta ema pani talle nime laulu "They call the wind Maria" järgi.

2. Kaheksa aastat pärast lahkuminekut oma esimesest abikaasast Tommy Mottolast, andis Mariah välja albumi "The Emancipation of Mimi", mis sisaldas ka superhitti "We belong together". Pala muusikavideos kandis Mariah pruutkleiti, mis oli tema tegelik kleit Tommyga abielludes. "Ma tahtsin algul selle kleidi ära põletada, aga mul ei lubatud," rääkis Mariah hiljem sellest, kuidas sündis idee kleiti muusikavideos kasutada.

3. Pärast seda, kui Mariah noore neiuna sai kingituseks Marilyn Monroe elulooraamatu, on ta olnud glamuursest superstaarist vaimustuses. "Marilyn Monroe firma oli esimene naise juhitud produktsiooniettevõtte Hollywoodis ja iga naine selles tööstuses võlgneb oma edu osaliselt Marilynile" rääkis Mariah intervjuus. 1999. aastal ostis Mariah Marilyni kabinet-tiibklaveri umbes 600 000 dollari eest ning pani ka oma tütrele Marilyni järgi nimeks Monroe.

4. Kui Mariah oli keisrilõikelaual, sünnitamas enda ja Nick Cannoni ühiseid lapsi, mängis mees live-versiooni naise loost "Fantasy". "Ma tahtsin, et lapsed kuuleksid seda aplausi," sõnas naine hiljem. Naise nüüdseks eksabikaasa Cannon rääkis, et Mariah teeb väga seksikat muusikat. "Kindlasti ei ole mina ainus inimene maailmas, kes seksib Mariah Carey lugude saatel," pahvatas mees.

5. Mariah on oma pika karjääri jooksul teinud edukalt koostööd paljude maailmastaaridega nagu Jay Z, Snoop Dogg, Boyz 2 Men jpt, ent tema kõige vastuolulisem duett jäigi avaldamata. Nimelt lindistas naine laulu koos Kurt Cobaini lese Courtney Love'iga, kuid see ei ilmunudki kunagi. Salvestised punkrokklaulust, milles Mariah väidetavalt kaasa lõi, on hävitatud ning Courtney Love peab diivat väga ebasümpaatseks. "Me kohtusime vähem kui minutiks ja see inimene ei kuulu minu maailma!"

Juba 6. aprillil annab Saku Suurhallis kontserdi maailma enimmüüdud naisartist Mariah Carey.

USA-st pärit lauljanna Mariah Carey karjäär on olnud fenomenaalne. Diiva albumeid on ostetud üle 220 miljoni koopia, mis teeb temast enimmüüdud naisartisti meie planeedil, ning ta hittlood on purustanud hulgaliselt erinevaid rekodeid. Nii näiteks on ta ainus artist, kes on suutnud lausa üheteistkümnel järjestikusel aastal nr. 1 hitte välja anda ja ühtlasi on ta kokku kõige rohkem nädalaid (79) Billboardi singlimüügiedetabeli esikohal veetnud. Sama pikalt on suutnud tabeli tipus püsida veel vaid Elvis Presley.