Mees kütab piduliste tantsutallad kuumaks elektroonilise hiphopi rütmidega ja esitleb neid koos helidega nii Lähis-Idast, Aafrikast kui ka näiteks ‘80ndate Los Angelese klubidest. Uurisime, kuidas DèBruit muusikale läheneb, mida arvab reisimisest ning mis tal Tallinnas kavas on.

Kuidas sa muusikale lähened?
Tuleb olla uudishimulik ja kõigele avatud. Uusi tahke, tundeid, loomingut, energiat, tekstuure, loovust võib leida nii ajaloost kui väga erinevatest kohtadest. Muusika peegeldab ka meie ühiskonnas toimuvat – tehnoloogia arengut, vaimulaadi ja palju muud.

Sa oled pärit Prantsusmaalt, kuid sinu muusikas on mõjutusi Aafrikast. Oled ühes intervjuus öelnud, et esimene kokkupuude selle maa, rahva ja kultuuriga oli sul päris noores eas kui sul õnnetus Senegalis käia. Mida sa sellest mäletad? Oled sa sinna hiljem tagasi läinud?
Ma ei ole Senegalis rohkem käinud. Mäletan, kuidas ma istusin hästi vaikselt ja tunnetasin kogu seda löökriistade, trummide ja minu ees tantsivate akrobaatide energiat. Olin rabatud! Samas ma ei mõtle sellest riigist nüüd ka igal vabal hetkel ning minu muusika pole kindlasti 100 protsenti Aafrikast mõjutatud.

Oled sa Aafrikaga mõnel muul moel seotud olnud? Heategevus?
Ei ole, veel mitte. Samas usun, et inimestel, kes sellistes rasketes tingimustes elavad, on loomingulises mõttes väga palju rohkem pakkuda. Asi polegi ainult muusikas – kui sa oled andekas näiteks jalgpallis või hea sõnasepp, siis võid end samuti nendest eeslinnadest välja võidelda.

Kas sa vahel tunned, et oleksid nagu mõnes ilusas unenäos – suured festivalid, sinu eeskujud samal laval?
Ma olen üldiselt pigem selline kahe jalaga maa peal olev inimene, kuigi vahel on tegelikult väga äge, kui saan muusikat mängida koos oma eeskujudega. Kui ma kuskil esinen, siis meeldib mulle võtta eraldi aega selle paigaga tutvumiseks – tunnetada kohalikku kultuuri läbi inimeste, arhitektuuri ja toidu. Festivalid on ka laheda, sest neid naudivad külastajad ikka erilise mõnuga.

Oled öelnud, et riigist riiki kolimisest on saanud lausa sõltuvus – oled elanud nii Prantsusmaal, Inglismaal kui ka Belgias. Kas võiksid ka näiteks Eestisse elama kolimist kaaluda või jätad need krõbedad talveilmad pigem teiste nautida?
Elan hetkel Brüsselis, aga ilmselt kolin mõne aja pärast tagasi Prantsusmaale. Muidugi pärast seda, kui olen veidi aega veetnud nii Venemaal, Hispaanias kui ka Aafrikas. Ma olen ka Eestis käinud. Tallinn on imeline, mulle meeldis väga sealne loominguline õhkkond. Eestis elamise miinuseks on halb ühendus maailmaga - liiga palju ühenduslende.

Mängid Tallinnas muusikat Club Studio üritusel "Flavours". Millised maitsed sinu muusikale tooni annavad?
Usun, et see maitse kindlasti üllatab. Midagi, mida sa ei oodanud või siis sa ei saagi päris täpselt aru, miks see sulle meeldib. Samas paneb see sinu keelenäsad mõnusalt vibreerima.

Millega sa end reedel klubisse kuulama meelitad?
Minu esinemine on ehe, laotan teie ette oma südame. Küll te veel üllatute!

Kuula ja vaata, mis musa DèBruit teeb: