Baltikumipoolse korraldusega tegelev Läti promootor Herman Stage CO SIA kinnitas täna varahommikul, et üritatakse päästa, mis päästa annab. “Meie oleme valmis kontserti tegema! Meie poolt on kõik tasutud — hallid, töötajad, artistide tasud…,” loetles ta, lisades juurde, et ollakse siiani veel šokis, et Ramazzotti meeskond võttis vabaduse lekitada meediasse uudis kontserdi ära jäämisest ilma ülejäänud koostööpartnereid teavitamata.

“Kui see kontsert ei toimu, on tegu Euroopa suurima kohtukeisiga, kuna jutt käib siiski 14-15 kontserdist ja igal maal on edasimüüjad, kes on maksnud oma rahad ära,” selgitas kõneisik, vihjates kontserdi ära jäämise korral paratamatult järgnevale kohtuasjale. “Eros ja tema korraldustiim on hetkel Vilniuses, laulja andis seal fantastilise kontserdi, tema tervisega on kõik korras ja kuni meile pole ametlikku teadet tulnud, arvestame meie kontserdi toimumisega — võib-olla on paanika ilmaasjata,” avaldas ta lootust.

Nüüdseks on selge, et tegu polnud siiski tühise paanikaga, sest kontserti ikkagi ei toimu ning Ramazzotti tuuri kodulehel avaldatud infost võib järeldada, et laulja on siitkandist juba ammu oma kodumaale Itaaliasse tagasi lennanud. Itaaliasse jääb ta kuni 7.aprillini, jätkates tuuri 1.aprillil Eboli linna planeeritud esinemisega, millele järgnevad show’d Roomas, Milanos ja Torinos.

Kontserdi korralduspoole eest vastutav produktsioonifirma Trident Music Srl esindaja Maurizio Salvadori nõustus Publikule skandaali tagamaid selgitama — selgub, et kuigi Läti promootor oli täitnud kõik kohustused õigeaegselt, ei jõudnud raha itaallasteni, kuna vahelüliks osutunud ettevõte Global Communications LLC (ООО “Глобальные коммуникации” toim.) ei pidanud lepingu tingimustest kinni.

“Ettevõttel Trident Music Srl on sügavalt kahju, et peab nii äkitselt tuurikavva muudatusi tegema ja Eesti, Venemaa ning Armeenia kontserdid ära jätma. Põhjuseks on lepingu rikkumine ettevõtte Global Communications LLC poolt, mille omanikuks on Andrei Agapov,” sõnas Salvadori, täpsustades, et Global Communications LLC ei pidanud kinni maksetähtaegadest, jättes korduvalt tasumata märkimisväärseid summasid, kaasa arvatud rahalised vahendid, millega pidanuks tagama Eros Ramazzotti show vastavuse rahvusvahelistele standarditele.

“Trident Musicu korduvad katsed jõuda Global Communicationsiga kõigile osapooltele rahuldust pakkuva lahenduseni olid tulutud. Ootasime lõpliku otsustamisega nii kaua kui vähegi võimalik, ent kuna maksed pole tänaseni laekunud, ei jäänud meil muud üle kui kontserdid tühistada ning Global Communicationsiga leping lõpetada. Trident Music jätab endale ühtlasi õiguse kaevata kõnealune ettevõte kohtusse ning nõuda välja kogu tekitatud tõsine rahaline kahju,” ütles Salvadori.

“Trident Music vabandab sügavalt kõigi Eros Ramazzotti fännide ees, kes selle uskumatult ebameeldiva ja ebamugava olukorra tõttu kannatama pidid ning kinnitame omalt poolt, et tegime kõik endast oleneva, et show siiski toimuda saaks. Paraku see ei õnnestunud.”

Piletite müük Piletilevis on peatatud ning infot raha tagastamise kohta lubatakse jagada peatselt.

Kas plaanisid kontserdile minna? Kirjuta meile publik@delfi.ee!