Grammy võitjast Youssou N’Dour sulatab oma kontsertide käigus kokku reggae-, pärimus- ja maailmamuusika. Senegali multitalent ja kunagise hittloo „7 Seconds” autor, viib kuulajad spirituaalsele rännakule, andes seeläbi tervikliku ja päikeselise pildi kodumaa hingeelust.

Käesoleval Euroopa turneel esineb Youssou N’Dour koos erinevatest Aafrika riikidest koostatud 18 liikmelise saateansambliga.

Youssou N’Dour on mitmekülgne muusikaline talent, olles samaaegselt laulja, helilooja kui ka produtsent. The New York Times on teda ja tema häält tituleerinud kui „kütkestavat tenorit ja paindlikku relva, mis on esitatud prohvetliku autoriteedi poolt“.

Maailmakuulsuse saavutas Youssou N’Dour aastal 1986, kui ta hääl kõlas Peter Gabrieli “So” ja Paul Simoni “Graceland”  plaatidel. Koos Peter Gabrieli, Bruce Springsteeni, Stingi ja Tracey Chapmaniga oli Youssou samal aastal ka Amnesty International “Human Rights Now!” tuuri peaesineja.

1988. aastal korraldas Youssou koos Peter Gabrieli ja teiste muusikutega Londonis Wembley staadionil suurejoonelise kontserdi Nelson Mandela sünnipäeva auks. Kõigi hittraadiote lemmikuks sai Youssou N’Dour 1994. aastal  tänu edetabelite tippe vallutanud laulule „7 seconds“, mida  ta laulis koos Neneh Cherry’ga. Lisaks eelpool nimetatutele on ta  koostööd teinud selliste tuntud nimedega nagu Axelle Reed, Wyclef Jean,  Dido, Branford Marsalis ja paljud teised.

Senegali päritolu artisti peamiseks väärtuseks on tugev seotus oma juurte ning kultuuriga. Tema looming  hõlmab kogu Senegali muusikalist spektrumi, mille motiiviks on rõhuda Aafrika spirituaalsusele ning emotsionaalsusele. Youssou N’Dour’i muusika varieerub Kuuba sambarütmidest kuni hip-hopi, džässi ja soulini, mis on võitnud miljonite fännide südameid üle kogu maailma.

Youssou N’Dour’i viimane kauamängiv ilmus 2010. aastal firma Universali kaubamärgi alt ja kannab nime “Dakar – Kingston”.

Kontserdi pileteid on võimalik osta Piletilevi müügipunktidest ja internetipoest www.piletilevi.ee, Ticketpro kassast Solaris Keskuses ning Ticketpro internetipoest www.ticketpro.ee. Piletite hinnad algavad 545 kroonist.