Tuuri raames antakse 35 päeva jooksul 32 kontserti üle terve Põhja-Ameerika Washingtonist, San Francisco ja Atlantani ning sisse jääb ka 9 kontserti Kanadas. Ühtlasi tähistatakse tuuril bändi 500. kontserti, mis toimub 26. novembril Las Vegases. Tuurile minnakse koos Läänemere põhjakalda metal-marodööridega bändist Finntroll ja eepilise Quebecki metalpundiga Blackguard.

Tuuri puhul tehakse 5. novembril Põhja-Ameerikas digitaalselt kättesaadavaks ka Metsatöllu varasemad albumid “Äio”, “Ulg” ja live-kogumik “Tuska”.

15. novembril avaldadakse Baltikumis ja Soomes digitaalselt Metsatöllu esimene singel “Lööme mesti” kevadel ilmuvalt kuuendalt stuudioalbumilt, millega tähistatakse bändi viieteistkümnendat tegutsemisaastat. Singel tehakse UKs kättesaadavaks 18. ja USAs 19. novembril. Loos teeb kaasa Soome metalbändi Korpiklaani vokalist Jonne Järvela, kes varasema saamikeelse loomingu asemel laulab puhtas eesti keeles.

Metsatöllu trummar Marko Atso sõnutsi proovis bänd uue loo ja eelmisel nädalal plaadifirmale üleantud albumi materjaliga muuta nende senist lähenemist: “Kevadel, kui olime selle aasta teisel Euroopa tuuril, tekkis mõte teha plaat. Lugu “Lööme Mesti” on meie märtsis ilmuva uue albumi avapauk - töötasime materjaliga kokku 7 kuud ja usume, et tulemus on seda väärt. Samas on see ideaalne viis algust teha meie 15. tegutsemisaasta juubelipidustustega.”

Ainuke võimalus Metsatöllu sel aastal kodumail esinemas näha on 14. detsembril Tallinnas, Rock Cafes koos Soome rokkbändi Auraga.