Sel suvel plaanib Kings Of Leon Euroopas esineda ainult kaheksas riigis. Kontsert Läti pealinnas on ainsaks showks kogu regioonis — ei Soomes, Venemaal, Leedus ega Eestis bänd ei esine. Kings Of Leoni välikontsert Riia Mežapargis saab ühtlasi olema ka suurim välismaise artisti show Lätis alates aastast 2008, mil Skonto staadionil esines Metallica.

Piletid tulevad müüki juba järgmisel reedel, 14. veebruaril kell 10.00 Ticketpros, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti. Alguses seisupileti hinnaks on 45 eurot, seejärel tõuseb hind 55 euroni.

Live Nation Baltics peapromootori Eva Palmi sõnul toimusid kõik viimaste aastate suuremad Baltikumi välishowd Läti piiri taga. “Madonna, Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams — kõik need üritused, mida külastas mitukümmend tuhat inimest, leidsid aset Tallinnas. Eelmisel aastal andis Leedus suure välikontserdi Depeche Mode. Nüüd aga on taas Riia kord võtta vastu suve suurim välismaise artisti kontsert Baltikumis. Olen veendunud, et Kings Of Leon meelitab kohale väga suure arvu muusikasõpru, eriti arvestades, et lähiriikides nad ju ei esine. Kontsert toimub ilusas pargis, hiljuti renoveeritud vabaõhuareenil, mis meenutab meie enda lauluväljakut ja mahutab kuni 40 tuhat pealtvaatajat,” lisas Palm.

Kings of Leon loodi Nashville linnas eelmise sajandi lõpus ühe pere liikmete poolt — selle koosseisu kuuluvad kolm venda: Anthony Caleb Followill (vokaal, kitarr), Ivan Nathan Followill (trummid, perkussioon) ja Michael Jared Followill (basskitarr) ning nende nõbu Cameron Matthew Followill (kitarr). Bänd saavutas esialgse edu teisel pool ookeani, Inglismaal, kus ansambli debüütalbum oli suur sensatsioon — mainekas ajakiri New Music Express märkis selle “üheks kümnendi paremaks debüütalbumiks”. Just Inglismaal mahtusid Kings Of Leoni singlid Top 40’sse ja kauamängivad edetabeli esiviisikusse ning bänd pälviti kahe BRIT Awardiga. Oma kodumaal, USAs, saabus suurem edu “Only by the Night” (2008) albumi väljaandmise järel ning ülemaailmsete hittidega “Use Somebody” ja “Sex On Fire”. Bändi uus, kuues stuudioplaat nimega “Mechanical Bull” nägi ilmavalgust eelmise aasta sügisel, album on jõudnud mitme riigi edetabelite tippu ning saanud ka Grammy nominatsiooni.

Üleeile, 5. veebruaril algas Kings of Leoni uus turnee, mille raames esinevad muusikud esmakordselt ka Baltikumis. “Arvan, et meil saab olema väga lõbus. See on vist esimest korda üle pika aja, mil fännid on meist päris kaua puhata saanud. Oleme mõnda aega eemal olnud ja arvan, et seda põnevam on naasmine! Kindlasti kavatseme midagi väga erilist endaga tuua,” kommenteeris uuele kontsertreisile minekut ansambli laulja Caleb Followill.