Juubelit tähistav ning tänavu juba 15. korda toimuv Eesti suurim ja pikimate traditsioonidega noortele muusikutele suunatud bändikonkurss on teinud mõningaid muudatusi, millest üks puudutab demovooru.

Nimelt on demovoorul nüüd kaks etappi, millest esimene kestab 25. maist kuni 10. augustini. Seejärel teeb žürii eelvaliku, kes saavad demo koostöös Raadio 2'ga kvaliteetselt linti võtta. Noortebändi peakorraldaja Märt Trumani sõnul tahetakse sellega tagada, et juba demovoorust alates üritaksid bändid endast võimalikult palju välja pigistada. Demo lindistamine R2's on seega juba esimene pisike auhind.

Demovooru teine etapp kestab 10. augustist kuni 10. septembrini, misjärel valitakse žürii poolt välja edasipääsejad.

Noortebänd ei sea muusikalisele žanrile mingeid piiranguid, küll aga peab koosseisus olema vähemalt kaks muusikut. Ühegi bändiliikme vanus ei tohi ületada 26. eluaastat.

15. korda toimuv Noortebänd on kujunenud üheks mainekamaks muusikaürituseks Eestis. Igal aastal on konkursil osalenud bände, kes tänaseks säravad edukalt nii Eestis kui välismaal. Eredamateks näideteks võib tuua ansamblid Frankie Animal, Ziggy Wild, Sibyl Vane, Animal Drama ning paljud teised. Eelmisel aastal konkursi võitnud Tartumaa bänd Innersound on aga säranud juba Jazzkaarel ning mullu eriauhinna pälvinud The Werg saab tuleval suvel võimaluse esineda Baltikumi suurimal muusikafestivalil Positivus Festivalil.

Kui oled noor muusikaentusiast ning tahad oma bändiga garaažist välja astuda, on Noortebänd hea algus. Meie ootame sind ning oleme valmis tähe süütama. Lisainfot konkursi ning registreerimise kohta saab Noortebändi kodulehelt.