Rock in Haapsalu jätkab traditsiooni tuua Eestisse klassikalise ja rokkmuusika erilisi kooslusi. Eelmisel aastal andsid unikaalses linnusehoovis võimsaid kontserte teise seas Paul Young ning Gary Brooker sümfooniaorkestriga. Nägusate noormeeste duo on viimase aja edukaim klassika ja rokkmuusika sulam.

2Cellos esitab eranditult väga tuntud hitte suurimatest filmidest ja rokkmuusika legendide repertuaarist. Nii saavad uue kuue AC/DC ja Rolling Stones-i suurhitid ning U2 ja Michael Jacksoni armastatud lood. Osa showst kuulub filmimuusika klassikale alates Titanicu tunnusloost kuni Troonide mängu teemameloodiani.

2Cellos sai alguse alles hiljuti, 2011. aastal, mil Sloveenia-Horvaatia päritolu Luka Šulić ja Stjepan Hauser lasid välja oma esimese tšellodel mängitud loo - Michael Jacksoni "Smooth Criminal". Mehed said kokku ning hakkasid improviseerima aastajagu ennem Horvaatias klassikalise muusika meistriklassis.

Üleöö YouTube-i sensatsiooniks tõusnud duo kogus kiiresti populaarsust juba oma esimese albumiga, kus töödeldi Coldplay, Nirvana, Guns'n'Roses-e jt hitte. Duo esines peagi juba kuninganna Elisabeth II Teemantjuubelil ning tuuritas Elton Johniga.

2Cellos lasi eelmine aasta välja oma neljanda albumi Score, mis on salvestatud London Symphony Orchestraga. Ka Haapsalu kontserdil saadab 2Cellos-t saatebänd.

Tehniliselt on raske 2Cellos-le midagi vastu panna, nende kõrget talenti on kiitnud nii kriitikud kui sajad tuhanded kontserdikülastajad maailma eri riikides. Mehed ise on öelnud oma crossover-stiili kohta, et nad fännavad samapalju AC/DC-d kui J. S. Bach-i.

Rock in Haapsalu täiendab oma esinejate rida peagi veel. Festivali piletid on müügis Piletilevis.