Kuidas teie üldse proovi jõuate teha, kui teie kollektiivis olevad muusikud nii mitmete erinevate artistidega ning projektidega seotud on?

Nagu elus ikka, tuleb osata aega planeerida, kuid peab mainima, et aasta aastalt muutume selles järjest osavamaks! Loomulikult on erinevate artistide aktiivsus erinevatel aegadel muutuv, seega sageli õnnestub asju korraldada nii, et näiteks ühe ansambli plaadiga ollakse äsja lõpetanud, kui järgmise artistiga on soov just seda protsessi alustada. Sama käib kontserttegevuse kohta.

Kas Würffel on Teile kõige hingelähedasem projekt? Kaspar, Sina musitseerid nii jazz kui ka popmuusikutega, kuhu Sa elektroonilise Würffeli oma nimistus paigutad?

Võib nii öelda küll, et Würffel on meile kõige hingelähedasem projekt, kuna see on täiesti meie oma ja peame tõesti ainult teineteise arvamustega arvestama. Jazz on mulle alati väga südamelähedane olnud ja on seda ka edaspidi. Jazz hoiab ideed värskena ja improvisatsioonist pole ilmselt võimalik kunagi väsida. Ma musitseerin üsna sageli ka erinevate elektrooniliste muusikutega seega paigutakski Würffeli elektroonilise muusika ja elektrooniliste muusikute valdkonda.

Kuidas Rosanna Marvi Vallaste kingad ära täidab?

Marvi Vallaste on äärmiselt kogenud, suurepärane laulja, kelle kingadesse on tõesti raske astuda, aga Rosanna on sellega katsumusega väga hästi toime tulnud. Kui Rosanna Würffeliga liitus, soovis ta lugudele kirjutada meloodiaid ja luua sõnu - selle ülesandega on ta suurepäraselt hakkama saanud. Eks arenguruumi on alati, aga see käib kõigi kohta, mida rohkem arened, seda rohkem saad aru, kui vähe sa tegelikult oskad või tead. See on normaalne.

Olete jõudnud etapini, kus olete valmis saanud oma esimese kauamängivaga. Milline on albumi üldmulje? Kas plaat tuli selline nagu ootasite?

Jah tõesti, meie debüütalbum "Beats & Bubbles" ilmub homme! Tunne on hea, palju tööd on tehtud ja palju tööd on loomulikult veel ees. Plaat on meie nägu ja ilmselt see ongi antud hetkel kõige olulisem. Selle plaadi tegemisel õppisime iga looga väga palju ja teame, et uute lugude tegemisel oskame neid teadmisi rakendada.

Mis oli just "Beats and Bubbles'i" tegemise juures kõige raskem, kõige kergem?

Lähenesime selle plaadi tegemise protsessile lugude põhiselt ehk ei pidanud pidevalt silmas seda, milline see plaat lõpuks olema saab. Vahel oli tunne, et mõni lugu justkui ei sobi teiste lugudega, aga need olukorrad lahenesid suhteliselt kiiresti - võib-olla see oli pisut raske osa, kui midagi üldse välja tuua. Üldiselt tuli plaat pigem kergelt, sest loomeprotsess toimib meil selle kooslusega väga hästi.

Kuulsin, et lausa 9 loo sõnad on kirjutanud Rosanna, kas ta on juba kaua sõnu kirjutanud?

Rosanna polnud varem eriti sõnu kirjutanud, aga ta sai sellega väga hästi hakkama ja ilmselt edasipidi tuleb tal see veelgi paremini välja. Meie kõigi jaoks oli oluline, et Rosanna laulaks neid sõnu, millega tal on lihtne suhestuda- iseenda mõtted on selleks puhuks kõige paremad.

Mis toimub kolmapäeval Kivi Paber Käärides ning miks üks muusikahuviline sinna tulema peaks?

Kivi Paber Käärides toimub armutu lahing täringumängus ja plaate saavad mängida kõik inimesed, kellel on kaasas mõni CD. Loomulikult esitame lugusid plaadilt ja meie värske albumi on samuti kõigile kättesaadav.

Würffel on Rosanna Lints, Kaspar Kalluste ja Tarvi Kull.

Plaadiesitluskontserdile baaris Kivi Paber Käärid ootab bänd kõiki sõpru kolmapäeval kell 20.