Siiani on „Ooperifantoomi“ mängitud 27 riigis üle maailma ühes ja samas lavaversioonis. Vanemuine on kolmas teater maailmas, kellele antakse uuslavastuse õigused. Tegu on vaieldamatult kõige väärtuslikuma litsentsiga, mille Vanemuine on läbi aegade omandanud - üle 130 miljoni teatrikülastuse kogunud muusikal on teadaolevalt kõige rangemalt kaitstud teatriteos. Litsentsi saamine on suur tunnustus vanemuislaste tehtud tööle.

Vanemuise teatri koostöö Andrew Lloyd Webberi kompaniiga sai alguse 2002. aastal, kui Tartu Raekoja platsil esietendus muusikal „Evita“. „Ooperifantoomi“ litsentsi nimel on teatris sihikindlat tööd tehtud sellest hetkest alates, seega 11 aastat.

„“Ooperifantoom“ on kuues Andrew Lloyd Webberi kompanii koostööprojekt Vanemuisega. Senised kokkupuuted Vanemuise teatri ning Paavo Nõgenega on olnud edukad ja me ootame põnevusega Eesti versiooni sellest lavastusest,“ ütles Really Useful Group esindaja David Robinson.

„Ooperifantoomi“ esietendus Vanemuise teatri suures majas toimub 4. oktoobril 2014. Eesti versiooni lavastaja, kunstnik, valguskunstnik ning peaosatäitjad kooskõlastatakse Andrew Lloyd Webberi kompaniiga. Muusikajuhiks saab alates 2002. aastast Eestis Andrew Lloyd Webberi teoseid lavale toonud dirigent Tarmo Leinatamm. Lavastuses teevad kaasa Vanemuise sümfooniaorkester, rockbänd, Vanemuise ooperikoor ja balletitrupp.

„Ooperifantoom“ etendub eesti keeles. Vanemuisel on õigus Eesti etendustel kasutada teose 25. sünnipäevaks loodud suure sümfooniaorkestri arranžeeringut.

Etenduste ja piletite arv Eestis on piiratud. Kokku on teatril õigus anda 40 etendust.

Piletid tulevad müüki 2013. aasta septembris, piletihind jääb vahemikku 10 – 40 eurot.