2014. aasta esinejatenimekirjast leiab sellised rahvusvaheliselt tuntud artistid nagu näiteks David Guetta, Wiz Khalifa, Lily Allen, The Offspring, Studio Killers, Phoenix, Suede, Bastille, Tame Impala, Future Islands, Icona Pop ja Caribou. Lisaks astuvad üles veel mitmed kohalikud staarid.

Lily Allen on Inglismaalt pärit laulja, laulukirjutaja ning näitleja, kelle karjäär sai alguse Myspace’i laetud salvestistest, mis leidsid tee BBC1 raadioeetrisse. Ta on avaldanud kolm stuudioalbumit, millest värskeim - “Sheezus” - ilmus selle aasta mais.

Räppimine muutus Wiz Khalifale harjumuseks olles vaid kolmanda klassi koolipoiss. 14 aastasena oli järg enda muusika salvestamise käes - tänaseks sõlmitud diil plaadifirmaga Atlantic Records tõestab, et valitud suund osutus õigeks. Wiz on tuuritanud koos hip hop’i vaieldamatute legendide Lauryn Hilli ja Snoop Doggiga. Tema esiksingel “Black & Yellow”, mis ilmus Atlantic Recordsi alt, on saanud üle 35 miljoni vaatamise YouTube’is.

Prantsuse DJ ja produtsent David Guetta alustas oma karjääri esinemistest klubides, suurema edu tõi 2009. aastal ilmunud album „One Love“. Ilmselt ei ole kellelegi võõrad superhitid „When Love Takes Over“ ja „Sexy Bitch“. Mees on müünud üle kuue miljoni albumi ning rõõmustab tantsumuusika sõpru ka sel suvel Ruisrockil.

Suede näol on tegemist ühe põnevaima alternatiivroki bändiga 80ndate Inglismaalt. 2003. aastal lõpetasid nad tegevuse, et seitsme aasta pärast kokku tulla ning taas fänne oma energiliste ja veidi edevate live-kontsertidega rõõmustada. 2013. aasta kevadel andis Suede välja oma kuuenda stuudioalbumi “Bloodsports”.

Psühhedeelset ja gruuviga meloodilist rokki viljelev koosseis Austraaliast - Tame Impala - loob enda muusikaga kuulajale alati tunde justkui pikutaks ta suvises päikeselaigus rohelisel murul. Bändi album “Lonerism” oli nomineeritud ka selle aasta Grammy auhindadel Parima Alternatiivalbumi kategoorias.

Rokisõpradele pakuvad artistide nimistust kindlasti naudingut sellised nimed nagu Phoenix, You Me At Six, The Offspring, The Local Band, Children Of Bodom ja paljud teised.

Festivaliala asub väga kaunis paigas, Turu lähedal asuval saarel, ning koosneb kahest osast – Niittyalue (Niiduala) ning Ranta-alue (Rannaala). Rannaalal saab loomulikult Ranta Lava esinejaid oodates end meres värskendada ja ilusal rannal lihtsalt puhata. On traditsiooniks saanud, et Rootsi poole suunduvad ja sealt saabuvad laevad tervitavad festivalikülastajaid signaaliga.

Ruisrock panustab palju festivali arendamisse ning on 2007. aastast alates pälvinud Green’n’Clean keskkonnasõbralikkuse sertifikaadi, mida jagatakse festivalidele, mis töötavad keskonnasõbralikel ning jätkusuutlikel põhimõtetel. Festival asub rahvuspargis ning ümbruskond on silmailuks kõigile. Ka festivali toitlustajad investeerivad orgaanilisse ja kohalikku toitu, baarid serveerivad orgaanilisi veine. Eelmisel aastal külastas festivali umbes 71 000 inimest kolme päeva jooksul. 2012. aastal astus Ruisrockil üles ka meie oma Ewert and The Two Dragons.

Piletid:
Piletid Ruisrockile on müügil www.tiketti.fi.
3-päeva pilet 125 eurot, 2-päeva pilet 110 eurot ning päevapilet 75 eurot. Teenustasud lisanduvad. Saadaval ka VIP-piletid.

2014. aasta Ruisrockil esinevad:
Reedel David Guetta, The Offspring, Bastille, Caribou, Example, Cheek, Mando Diao, Children Of Bodom, Sanni, Erin, Olavi Uusivirta, Pariisin Kevät, Stone, Tuomo, Death Hawks, Hangman’s Voodoo, Pietarin Spektaakkeli, Santa Cruz, Sonata Arctica, Yo! SDT Raps.

Laupäeval Lily Allen, Studio Killers, Veronica Maggio, Jenni Vartiainen, J. Karjalainen, Popeda, Michael Monroe, Haloo Helsinki!, Lost Society, Risto, Ruudolf, Karri Koira, Musta Barbaari & Aksim, Samuli Putro, JVG, Stam1na, Happoradio, Stig & Kullankaivajat, Anna Abreu, Iisa, Mursusikari, Roope Salminen & Koirat, Tavastian Lauantaidisko DJ-d, Timo Lassy Band, DJ Polarsoul Rapshow, Future Islands, Pepe & Saimaa.

Pühapäeval Wiz Khalifa, Phoenix, Suede, First Aid Kit, Tame Impala, You Me At Six, Icona Pop, The 1975, Vesa-Matti Loiri, Kolmas Nainen, Gasellit, Jonna Tervomaa, Jukka Poika, Scandinavian Music Group, Robin, Lieminen, The 5th Of April, The Local Band, Vihreät Valot.