Kirja algatajate hulgas on Peterburi Viiburi rajooni veteranide nõukogu, Šuvalovo-Ozerki blokaadirõngas Leningradi elanike ühingu, ülevenemaalise invaliidide ühingu Viiburi kohaliku organisatsiooni, spordi- ja jõustruktuuride veteranide ning nende perekondade abistamise fondi Vozroždenije, fašistlike koonduslaagrite alaealiste vangide Peterburi ühingu Viiburi osakonna ning heategevusliku fondi Pravoslavnaja Rus esindajad. Eraldi saatis järelepärimise prokuratuurile Peterburi seadusandliku kogu liige Jevgeni Martšenko, vahendab Lenta.ru.

„Me leiame, et see video häbistab meie linna. Me leiame, et sedalaadi kõlvatu teos ei peaks olema meie maa kodanikele kättesaadav. Palume viia läbi grupi Leningrad laulule „В Питере — пить“ tehtud video sisu kontroll Vene seadusandluse rikkumise kohta ning vajaduse korral võtta tarvitusele prokuröripoolse reageerimise meetmed,“ öeldakse kirjas.

Video „В Питере — пить“ avaldati 30. aprillil. Kolme päeva jooksul vaadati seda YouTube’is ligi kolm miljonit korda.

Video kujutab viit tavalist erinevaid ameteid pidavat Peterburi elanikku, kes on tööl meeleheitele viidud, joovad ennast täis ja kõnnivad hommikuni mööda linna. Peategelased on kontoritöötaja, toidupoe müüja, liiklusinspektor, taksojuht ja Vene muuseumi giid. Videos esineb ropendamist ja alkoholi tarvitamist.

Leningrad esineb Tallinnas Saku Suurhallis juba 29. mail.