Ryan O’Shaughnessy võistlusloos "Together" jaoks vändatud videos võib näha samasoolist paari jalutamas Dublinis ja koos tantsimas. Praegu pole veel selge, kas samasooline paar on osaks ka Iirimaa Eurovisioni lavashowst, kuid Venemaa on juba ennatlikult tagajalgadele aetud.

Juhul, kui Venemaa peaks võtma vastu otsuse ja boikoteerima Iirimaa laulu, siis võivad idanaabrit oodata mitmed sanktsioonid, sealhugas ka taaskord võistluselt diskvalifitseerimine, trahv või isegi kuni kolm aastat kestev võistluskeeld.

Venemaa lohutuseks võib öelda, et Iirimaa võistleb esimeses poolfinaalis ja Venemaa teises. Juhul, kui Iirimaa edasi ei saa, siis ei ole probleemi, kuna hääletada Venemaa esimeses poolfinaalis nagunii ei saa. Iirimaa edasipääsu korral finaali ei tagaks laulu boikoteerimine õiglast hääletust, seega ootaks Venemaad ees karistused.

Tänavu pole esimene kord, kui Venemaa lauluvõistulusel poliitilisete erimeelsuste tõttu tülidesse satub. 2014. aastal kutsus poliitik Vitali Milonov Venemaad lauluvõistlust boikoteerima, kuna Austriat esindas habemega naine Conchita Wurst. Kui Wurst Eurovisioni võidu võttis, sõnas Venemaa kultuuriminister, et riik peaks vältima edasist integratsiooni Euroopaga. Veidral kombel hääletas Venemaa rahvas Wusti poolt väga aktiivselt, Austria tuli Venemaa rahvahääletusel kolmandaks.

2015. aastal toetas Venemaa esindaja Eurovisionil Polina Gagarina Conchitat ja postitas koos temaga video Instagrami. See ajas jällegi Milonovil kopsu üle maksa ja too skandeeris "ära riku Venemaad kallistades neid euro-perverte".

Laulja lõõpis kogu olukorra üle Twitteris ja postitas töödeldud pildi endast ja Putinist kätt surumas.