"Control" ilmus 4. veebruaril 1986 ning sellest sai Janet Jacksoni karjääri tõeline murdepunkt. Album oli alla 20-aastase Janeti mässumeelsuse ning enesekindluse tõestuseks. Kui eelnevalt oli Janeti elu ja karjäär sõltunud suuresti managerist isa Joe Jacksoni tahtmistest ning tujudest, siis just selle albumiga alustas diiva ise oma karjääri kujundamist ning loobus domineeriva mehe teenetest kohe pärast "Controli" video ilmumist.

Album oli äärmiselt edukas, jõudes esimese Janeti albumina Billboardi edetabeli tippu ning lausa viis singlit plaadilt ("What Have You Done for Me Lately", "Nasty", "Control", "When I Think of You" ja "Let's Wait Awhile") figureerisid singlimüügiedetabeli esiviisikus.

Albumi muusikavideod tõid esile Janeti tantsuande, temast sai megastaar maailma olulisima muusikakanali MTV ekraanil ning plaati müüdi üle 14 miljoni koopia üle kogu maailma.

Janet Jackson liikus just selle albumiga suurde muusikamaailma ning seda ajal, mil uksed mustanahalistele naislauljatele alles väikselt avanema hakkasid. Kõige olulisemaks peab Janet oma toonase edu juures aga usku iseendasse. "Ma ei teadnud siis veel, mis kõik minus peitub. Aga ma tahtsin, et see oleks minu enda edulugu, mitte minu perekonna oma," on ta öelnud.

Janet Jackson esineb Saku Suurhallis 23. aprillil "Unbreakable" tuuri raames. Piletid on müügil Piletilevis.