"Veel enne kontserti, meigitoolis istudes, kartsin, et mind tuleb kuulama vaid paarkümmend fänni," rääkis Kerli lavalt, kui rõõmus ta sooja vastuvõtu üle on. “Mul on au esineda Eesti rahva ees,” hõikas ta ning lõpetas kontserdi oma hitiga “Walking on air”.

Õllesummeril ja Kerli Kõivul oli täna ilmaga vedanud — õhtu oli soe ja päikeseline, laupäevasest uputusest ei olnud enam jälgegi. Viimaseks päevaks kogunes küll eelmiste päevadega võrreldes vähem rahvast, kuid kohal olid kindlad fännid, kes summerile just Kerlit kuulama tulid. Õlletelgid valgusid inimestest tühjaks, kui lauljatar esimese loo juures ka “Põdra maja” laulis.

Vaata rohkem pilte SIIT!

Kontserdi keskel vahetas Kerli riideid, muutudes mustast lateksnaisest roosaks printsessiks, pannes härduma nii mitmedki lapsed ja lapsemeelsed. 

“Imeväike tüdruk on terve lava vallutanud,” õhkas üks fännidest. Kerlil taustal kepslesid maskides kaks valge- ja kaks mustanahalist tantsijat.

Enne Kerli kontserdi algust kogunes juba mitukümmend 10-14aastast fänni, kes sättisid end lava ette, saamaks oma lemmiku kuulamiseks võimalikult hea koha.

Publik uuris Kerli Kõivu käest, mida ta mõtleb ja tunneb kaks tundi enne kontserti Õllesummeril.

Mis tundega sa üle pika aja Eesti rahva ette astud?

Närvid on läbi ja selg valutab. Mõtlesin isegi eile lasta selga süst teha. Aga üldiselt on hea tunne, isegi mu vanavanemad tulevad Elvast kohale.

Ütlesid hiljutises intervjuus Kroonikale, et oled suitsetanud kanepit ja lisasid, et vanaema saab jälle kreepsu. Kuidas ta sellesse suhtus?

Sellega oli väike jama, nad ei uskunud, et lapselaps selline rets on. Esialgu ei tahtnud isegi kontserdile tulla. Aga nad mõtlesid lõpuks ümber ja on täna siiski kohal.

Lavaproovis kerkis su kleit mitmeid meetreid, kes selle autor on?

Selle kleidi tegi mu ema. Kõik lateksist riided, mida laval näeb, on tellitud Liina Steini käest. Ka sädeleva veepudeli, mida laval näeb, disainisin ise.

Kuidas kontserdiks häälestud?

Ma pean olema vähemalt pool tundi omaette ja täiesti üksi. Palvetan inglite poole ja palun, et kes iganes vajab rahvahulgas tervendamist, see saaks abi. 

Millal jõudsid äratundmisele, et soovid inimesi oma muusikaga tervendada?

Ühel hetkel mõistsin, et tervendamine on palju suurem kui muusika. Mul on kaasas ka tarokaardid, täna võtsin ühes sihikindluse, ravivõimed, kaks julguse kaarti ja Aphrodite kaardi, mis on naiselikkuse sümbol.


Miks just julguse kaarte on kaks?

Viimasel ajal ma tunnen, et minuga toimub ümberkehastumine: laval on Kerli, muidu on … Olen ka vanematele öelnud, et mis tahes minust ka ei kirjutata, see pole nende Kerli.

Kuidas ema-isa sind kutsuvad?

Kelluks. Ehk see Kellu olengi mina.