”Tagasi me” lugu sündis eelmisel aastal Universal Music Balticsi poolt korraldatud laulukirjutajate laagris ning Elina kõrval on kaasautoriteks veel Reket ja Soome produtsent Niko Lith.

Juunis koos Jüri Pootsmanniga ilmunud „Jagatud saladus“ osutus väga menukaks suvehitiks, troonides ja figureerides ka kõikvõimalikes 2018. aasta edetabelites. Seekord on tegu aga Elina soololooga, mis tekitab temas omajagu elevust. Olemuselt on lugu rahulikum ja melanhoolsem, kui paljud inimesed lauljast oodata oskasid. „Tagasi me“ on ideaalne lugu uue aasta algusesse, et veidi peegeldada möödunud suhteid ning mõelda oluliste väärtuste peale.

Elina loost: „Kui kardin langeb, kes sa oled? Oled suhtes inimesega, teadmata enam, miks... Üksteist võetakse iseenesest mõistetavalt ja kadunud on see, millepärast õigupoolest üldse kokku mindi. Vaatad lõpuks peeglisse, iseendale silma, lootes leida midagigi. Oled rahvast täis ruumis ja pole end iial nii üksikuna tundnud. Lugu kaotatud teeotsa lõpust ringiga tagasi. Ringiga tagasi selleks, kes oldi. Tagasi algusesse, kus polnud tähtsust mitte millelgil muul, kui vaid teil kahel.”

Loole ilmus ka video, mis valmis Eva Ligi Aydoğmuş, Laura Laasi ja Marili Kobini poolt Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi kursutööna. Juhendajateks olid Anneli Savitski ja CJ Kask. „Tagasi me“ võlus videoautoreid juba esimesest taktist: „Sellel lool on väga tugev igaüht puudutav sõnum. Muusikavideos oli meie eesmärgiks panna see kokku puhta ja selge visuaaliga ning näidata Elinat kogu tema eheduses. Kogu loomeprotsessi jooksul oli suur rõmm õppida Elinat lähemalt tundma – ta on väga töökas, enese suhtes nõudlik ja tõeline professionaal. Loodame, et nii see lugu kui video, kumbki kümnete inimeste kirgliku loometöö vili, annavad inimestele sama tugeva tundelaengu kui meile.“