“Saime Sten Šeripoviga kokku ja panime tema tehtud instrumentaalse põhja käima. Sealt edasi läks lahti puhas improviseerimine. Laulsin umbes 1h erinevaid mõtteid, kuidas vokaal põhja peal liikuda võiks ja sealt arenes kõik edasi. Teadsime, et lugu võiks olla jõululik ja filmiga sobiv, peegeldades täielikult filmi helgust ning andes vaatajale hea feelingu ja sooja tunde,” jutustab lauljatar Liis Lemsalu uue pala tekkeloost.

Loole valmis äsja ka muusikavideo, mille autoriks on filmi režissöör Anu Aun. „Loo videos on näha palju kauneid Eesti looduse ja loomade kaadreid ning meie lõbusaid hetki ja seiklusi filmist. Soovitan seda filmi tõepoolest igas vanuses inimestel vaatama tulla,“ kutsub Liis.
Filmi peaosades astuvad üles enam kui kolme tuhande kandidaadi seast välja valitud 11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Lisaks lastele teevad filmis kaasa armastatud näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised.

Linateose produtsent Maario Masing lisab: „Võiks ju eeldada, et mitte elukutseline näitleja saab oma esimeses filmis väikese kõrvalosa, kuid olime mitmeid castinguid läbinud Liisis nii kindlad, et tal on paljude joaks üllatavalt kandev roll. Tuli ette puu otsast kukkumisi, suudlusi, külmas talveilmas külmetamisi ja loomulikult nalja. See kõik koos pika võtteperioodiga oli paras katsumus, mille ta läbis vägagi edukalt.

EV100 filmiprogrammi kuuluv „Eia jõulud Tondikakul“ esilinastub täna, 4. detsembril ning on ametlikult kinodes 7. detsembrist.