Nii esineb sel aastal Viljandis Ameerikas sündinud kitarrist Rocco Deluca. Ta on olnud laulja bändis Rocco DeLuca and the Burdenja ja jaganud lava legendaarsete John Mayeri ja Taj Mahaliga, lisaks on tal õnnestunud musitseerida koos Johnny Cashiga. Koostöös legendaarse produtsendiga, Daniel Lanois, salvestati album ”Goodbye To Language”, millele eelnes ka maailmaturnee.

Lavalaudadele astub ka Ameerika džässkitarrist ja klahvpillimängija Kurt Rosenwinkel.

10. festivali esinejate ridadesse kuulub ka Paul Galbraith – muusik, kes on nomineeritud Grammyle ja välja andnud 7 albumit. Galbraith viljeleb muusikat, mis on originaalis kirjutatud klaverile, tšellole või viiulile ja mille esitamiseks läheks vaja vähemalt kahte head kitarristi, kuid šotlasest kitarrist mängib üksi ja teeb seda nii, et paneb kuulama ka need, kes kitarrist suurt lugu ei pea.

Soolokontserdi annab armastatud Riho Sibul, kelle lauljakarjäär sai alguse legendaarses Eesti ansamblis Ultima Thule, milles ta ühtlasi tänase päevani esikitarrist on. Kuulajate ette astub ka Nordic Guitar Orchestra. Põhjamaise kitarriorkestri nime alla on koodnunud kuus silmapaistvat kitarristi - Ola Bengtsson ja Erik Söderlind Rootsist, Teemu Viinikainen ja Marzi Nyman Soomest ning Andre Maaker ja Ain Agan Eestist, kes toovad kuulajateni karged põhjamaised tuuled ja sooja olemise üheaegselt.

Viljandi Nukuteatris astub intiimse soolokavaga publiku ette üks väljapaistvamaid ja toimekamaid džässmuusikuid Eestis – Jaak Sooäär. Pärimusmuusika Aida väikses saalis jagavad lava Soomest pärit instrumentalist Teemu Viinikainen ja Andre Maaker, kitarrivirtuoos, kes suudab mängida folgist flamenkoni. Unustamatuks kujuneb aga kindlasti Soome ja Euroopa tippmuusikutega koostööd tegev super-trummar Mika Kallio ning eripärase muusikakeele ja enam kui 40 albumi salvestusel kaasa tegev kitarisolist ja helilooja Marzy Nymani kontsert.

10. Viljandi Kitarrifestival toimub 10.-15. oktoobrini 2017.