Loomulikult ei puudu rannaküla sadamaist lodid ning viikingilaevad, mis huvilisi sõidutavad ja meeleolu koos värskelt suitsetatud kala ning käsmukate koduaias valminud mustikakoogiga veelgi muinasjutulisemaks teevad.

Selgi aastal ei ole festivali korraldajad unustanud Käsmu omakülameest Ülo Vinterit. Kui mullu toimus suur galakontsert helilooja ning tema loomingu ülistamiseks, siis seekord kutsub Viru Folk kõiki asjahuvilisi vinterdama.
"Vinterdamine" on uus mõiste eesti keeles, mis tähendab Vinteri loomingu töötlemist esitaja nägemuse kohaseks. Selleaastase vinterdamise kolm välja valitud lugu on: "Kas vana arm ka roostetab", "Tootsi marupolka" ning "Lõputa laul".

Peaesinejateks on Viru Folk seekord valinud Soome folk-metal ansambli Korpiklaani, Ukraina rahvamuusikat ska, reggae ja pungiga miksiva Haydamaky, ning maiuspalaks Rootsi armastatuima elektro-folk ansambli Garmarna, kelle elektrilise rütmiga vürtsitatud rokkiv rahvamuusika ning keskaegsed ballaadid on muutnud kogu kaasaegse folkmuusika olemust.

Loomulikult ei puudu rohkesti Eesti rahvamuusikat Viru Folgi kolmepäevasest programmist. Näidetena võib välja tuua peamiselt regi-, lori- ja sõjalaule viljeleva kollektiivi Untsakad; jazzi, popi ja folgi piire kompava Ingrid Lukase; esmakordselt astuvad laval koos üles Anu, Triinu ja Tuuli Taul;Bonzo, kes seekord on lavapartneriks valinud Üllar Saaremäe; Eesti esifolkarid Zetod; Eesti Keeled, kelle peamiselt kitarridest ja kanneldest koosnev autorimuusika paneb hinge helisema, veteran-rahvamuusikud Kukerpillid ning Tõnis Mägi, Kärt Johansoni ja Robert Jürjendali.

Kogu programmi leiad SIIT.

Alates tänasest on Piletilevi müügipunktides müügil lisaks festivali passidele festivali päevapiletid. Oluline muudatus piletisüsteemis on, et tänavu on peredel võimalik soodsamalt külastada üksikut päeva festivali raames. Lisaks perepassile on müügil perepäevapilet.

Festivali passid ja päevapiletid on müügil Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ning internetis www.piletilevi.ee. Grupitellimusi saab teha SIIN.

Hinnad kuni 30. aprillini:
Pass 695.-/595.-
Perepass 1500.-
Päevapilet (kehtib vabalt valitud päeval) 275.-/225.-
Perepäevapilet 695.-