Põlema süüdatavad skulptuurid, massiivne veeshow ja tantsuetendus on vaid osa suurest teemalavastusest, mis püüab anda vastuse küsimusele, kas Eesti ja eestlased on ikka vabad. Lavastus kõrvutab 1991. ja 2016. aasta meie maa ja rahva elus ning kas ja mis on muutunud 25 taasiseolemise aastaga.

Traditsiooniliselt jätkab Tõrva Loits tugeva teemaga oma igaaastases etenduses. Kui eelnevatel aastatel on lavastuste teemaks olnud muuhulgas kilplased või Kalevipoeg, siis sel aastal hinnatakse hoopis kriitilisemat ja valusmat teemat: vabadus peale NSV Liidust väljaastumist ja vabadus täna, Euroopa Liidus.

Lavastuse muusikalist poolt kannavad kaks eri põlvkonda artiste: Vennaskond, JMKE ja Kuldne Trio ühelt poolt ning Elephants from Neptune ja Avoid Dave teiselt. Etendus meenutab muuhulgas ka visuaalse poolega 25 aasta taguseid sündmusi, millele oponeerib tänapäeva kontekstis Mihkel Raud.

Tõrva Loits 2016 pealkirjaga "Tere Perestroika? 1991 vs 2016" toimub Veskijärve ääres 13. augustil. Toimumiskoht mahutab vaid piiratud arvul publikut. Piletid on müügil Piletilevis.