Võimalikelt tulevastelt tippmodellilt küsiti vanust, pikkust ja põhjust, miks ta soovib saada modelliks. Piigade vanusevahe küündis neljateist aastani, ühtlasi oli sama suur ka noorima osaleja vanus. Pikkused varieerusid klassikaliselt sihvakatest üle 170-sentimeetristest neidudest tavatumate 164-sentimeetriste preilideni.
Põhjused olid enamuses igavalt ühesugused, kõlades umbkaudu nii: "Noooooh, ma olen juba lapsepõlvest saadik tahtnud modelliks saada ja mulle meeldib, kui mind pildistatakse!“ Oli ka neid, kes soovisid lisaks midagi uut proovida ja uusi tutvusi soetada.

Neidudel paluti teha moelava kõndi ja esitleda oma poodiumi lõpupoose. Lisaks paluti fotograafile poseerides võtta kiirelt kümme võimalikult erinevat asendit. Ka kõige enesekindlamatel neidudel oli silmnähtavalt pinge nii laes, et mõnigi võimalik poosi-idee haihtus, kus kuuskümmend. Enamikul õnnestus reaalselt kolm-neli erinevat poosi, samas kui tugevamatel oli poose isegi kaheksa.

Castingu sündmuste areng avas nii mõndagi huvitavat tüdrukute taustast.
Näiteks, üks neist kõndis esimest korda elus kõrgetel kontsadel ja needki olid sõbrannalt laenatud ja kaks numbrit väiksemad. Teine töötab go-go tantsijana, kolmas tiirutab neljandast eluaastast alates sportlasena iluuiskudel. Mitmel oli kaharrastusteatri kogemusi.

Tüdrukute riietus oli valdavalt lihtne, piirdudes teksade/pükste ja topiga. Silma jäid mõned huvitavad aksessuaarid põnevate poolsaabaste, punasetriibuliste kingade, eriti jämedate kuldkettide ja ühe asümmeetrilise seeliku näol. Kahel neiul olid tätoveeringud, mis modellimaailmas võivad siiski kujuneda pigem takistuseks. Lõpetuseks anti igale neiule võimalus ise küsimusi esitada ning neiud uurisid modellimajas elamise ajal pere ja sõpradega suhtlemise, Facebookis surfamise ja muusika kuulamise kohta, sest internetis levivat kuuldused, et telefonid võetakse ära ja helistamine ning Faceboookis suhtlemine on keelatud, nagu ka muusika kuulamine. Kõige ootamatum küsimus oli: "Kas saatesse pürgijate hulgas on olnud ka kuulmislangusega inimesi?"

Infoks niipalju, et saates osalejatelt korjatakse küll telefonid ära, aga helistada lubatakse ikkagi ülepäeviti kuni viiele varem kirja pandud ja kinnitatud numbrile. Põhjuseks ei ole mitte tüdrukute kiusamine, vaid äärmiselt tihe ja pingeline päevakava ning osalejatele endile hädavajalik keskendumine oma tegevusele. Muusika kuulamise keelu peale kergitas castingu tiim lausa üllatunult kulmu, tähendades, et muusika kuulamine nüüd küll keelatud pole, aga nad kahtlevad, kas pärast sellist päevakava selleks veel jaksu on.

Valdavalt olid modellihakatised pärit Pärnust ja Pärnumaalt, aga lisaks oli kohaletulijast ka Saaremaalt ja Soomest. Loost kumas ka meie rahva traagikat: nooruke, 15-aastane neiu on tervelt 7 aastat elanud perega Soomes, igatsedes tagasi kodumaale. Korraldajate küsimusele selle kohta, miks ta Soome lahe taga elab, vastas tüdruk, et Eestis valitseva tööpuuduse tõttu. Korraldajate sõnul on sel aastal castingutel käijate hulgas analoogseid lugusid võõrsil elamisest ja kahe kodumaa vahel kõlkumisest hingekriipivalt palju.

Õnnelikke edasipääsnuid, keda castingute lõpuks on kokku umbes 30-35 inimest, ootab ees teine voor modellilaagris osaledes. Tegemist on väikese saateformaadi muudatusega, et osalejad oleksid eelnevalt natuke rohkem valmistunud. Laagris saavad noored modellile vajalikke algteadmisi ja oskusi, et saate alguses „oskaksid juba natuke ka ujuda“.
Laagrisse pääsenud selguvad 11.-12. juulil.