Eesti parimate söögikohtade TOP50 kuuluv prantsuse stiilis kohvik Cafe Lyon avas kesklinnas, Viru keskuses uue kohviku.

  Eelmisel aastal esimese kohviku uksed avanud Lyon on muljetavaldava taustaga söögikoht, kus on õhtusööki valmistamas käinud ka Soome orgaanilise toidu eestkõneleja ning sealseks parimaks restoraniks valitud ja Michelini tärniga pärjatud Chef & Sommelier peakokk Sasu Laukkonen. Samuti on Lyonis peetud uhkeid õhtusööke maailma parima restorani El Celler de Can Roca veinimenüüsse kuuluva Perelada veinide ja maailma 100 parima veinikeldri hulka kuuluvate Salomoni veinidega.

Café Lyoni südalinna kohvik on samaaegselt nii kohvik, restoran kui ka pagariäri. 95-kohaline Lyon pakub hommikuti – tööpäeviti alates kell 7.30 – kogenud kondiitri ja pirukameistri Roman Klotsihhini juhendamisel kohapeal valmistatud tainast prantsuspäraseid croissant’e, üle linna kuulsaid ekleere, kringleid, torte, pirukaid ning rikkalikku hommikusööki. Ehtsa võiga käsitööna valmivad küpsetised spetsiaalselt Prantsusmaalt toodud saiaküpsetusahjus. Loomulikult ei puudu Lyoni hommikumenüüst ka hõrk ja kvaliteetne kohv. Argipäeviti kella 11.30 ‒ 14.00 ootavad külastajaid värskest toorainest mitmekülgsed lõunapakkumised.

Viru Keskuse Lyon kohvik-restorani à la carte menüü on koostanud Prantsusmaa tippköökides praktiseerinud Lyoni peakokk Raul Tee ning see koosneb nii Lyoni traditsioonilisest sibulasupist ja pardipraest kui ka küülikumaksa brûlée’st, rohelise herne lattè’st ning kohvi ja sibulaga glasuuritud seasisefileest. Menüü koostamisel lähtub Lyoni meeskond kõrgest kvaliteedist ja seda nii tooraine valikul kui ka roogade valmistamisel. À la carte menüü on saadaval kogu Lyoni lahtiolekuajal.

Hubase ja elegantse miljööga südalinna Lyonis hakkab igal nädalavahetusel kõlama elav muusika Eesti artistide repertuaarist. Eelseisval avanädalavahetusel astub Viru Keskuse Lyoni kuulajate ette Kristel Aaslaid.