1988.a. leidsid toonase ENSV kultuuriruumis aset erakordsed sündmused – 20 rahvamuusikut Iirimaalt esinesid Tallinnas, Tartus ja saartel ning mõni kuu hiljem külastasid Eesti muusikud ja teised kultuuritegelased (Kukerpillid, Johansonid, vennad Urbid, Ants Taul, Celia Roose, Priit Pedajas, Jaan Kaplinski jt) Iirimaad.

Nüüd, 30 aastat hiljem, on taas Tallinnas Raekoja platsil laval koos 7 muusikut Iirimaalt ja eestlased – Brendan Begley, Seán Garvey, Neillidh Mulligan ning Johansonid, Celia Roose ja Indrek Kalda osalesid ka 1988.a. sündmustes. Taasiseseisvumispäeva kontserdil teeb kaasa ka tuntud Eesti lauljatar Birgit Sarrap.

1988.a. esinemised sütitasid rahva armastuse ja austuse oma pärimusmuusika ja rahvakultuuri vastu. Eesti ja Iirimaa vahel püsib tänaseni sõbralik läbisaamine ning ühise muusikaarmastuse puhul kingib Iirimaa Suursaatkond, Culture Ireland, Tallinna Linnavalitsus, Tallinna Kultuuriamet ja EV100 koos Eesti ja Iiri rahvamuusikutega Eestile kontserdi „ÉIREESTI 1988-2018”.

Vaata lähemalt galeriist!