Juubeliaastaks valmiva Vaba Lava Narva teatrikeskusesse tuleb 216 istekohaga black-box-tüüpi teatrisaal (371 ruutmeetrit) koos abi- ja kontoriruumidega ja 70kohaline stuudiosaal (136 ruutmeetrit), mida saab kasutada Vaba Lava proovisaalina kui ka Eesti Rahvusringhäälingule teleülekanneteks. Samuti kuuluvad keskuse juurde 50kohaline väike saal (82 ruutmeetrit) ning kohviku- ja galeriiala.

Vaba Laval on majad nii Tallinnas kui ka Narvas. Tallinna Vabas Lavas on teatrimajade ülene üldine ja strateegiline juhtimine ning tugitegevused. Lisaks on kummalgil majal oma kohapealne tiim, kes tegeleb teatrimaja igapäevase administreerimise ja toimimisega.

Teatrikeskuse avab 1. - 11. detsembrini kestev etenduskunstide nädal. Etenduskunstide nädala avab MTÜ R.A.A.A.Mi uus lavastus „TRANSIIT. Peatage muusika“. Soomest on kohal Race Horse Company, kes korraldab lastele tsirkuse töötube ning näitab kaasaegset tsirkust, Rootsi Kuninglik Draamateater annab etendusi visuaal-eksperimentaalse lavastusega „Hedda Gabler“, Leedu Riiklik Draamateater toob Narva vaatajani kolmel korral haarava dokumentaalteatri lavastuse „Roheline aas“. Lisaks põnevale teatriprogrammile saab nädala jooksul kuulata häid kontserte, vaadata maailmatasemel kino ning osaleda avalikel aruteludel ja seminaridel. 3. detsembril on Vaba Lava Narva stuudiosaalis EV100 raames Igor Kopõtini loeng „Narva linna keerulisest rollist Eesti Vabadussõjas“ ning 5. detsembril seminar rahvusvahelisest koostööst kultuurivaldkonnas.

Juubeliaastal avatav Vaba Lava Narva teatrikeskuse ehitust toetab Kultuuriministeerium ja teatritehnika soetamist EAS, etenduskunstide nädal on sündinud Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapitali, Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali, Kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupi, Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna, Integratsiooni Sihtasutuse, Rootsi Instituudi, Rootsi Suursaatkonna, Soome Instituudi, Goethe Instituudi ja Saksamaa Suursaatkonna koostöös.