“Väga tore oli näha, et folgilised rändasid mööda Hiiumaad ringi ning nautisid festivali erinevates kontsertpaikades. Vaatamata vihmahoogudele olid kõik siiski rõõmsad – tantsiti, tralliti ja ei lastud end ilmal segada,” võtab tänavuse Hiiu Folgi kokku festivali peakorraldaja Astrid Nõlvak. “Samuti oli tore näha, et kohale oli tulnud palju lapsi, kes võtsid aktiivselt osa lastepesas toimunud meisterdamistest, laulumängudest ning matkadest,” on Nõlvak rõõmus, et külastajate seas oli palju lastega peresid.

Viimasel päeval toimunud kirikukontsertidel valitses juba tavaks saanud mõnus, soe ja hubane õhkkond. Kaheks kõige rahvarohkemaks kontserdiks osutusid sel aastal Robirohi kontsert Kassari kabelis ning Vox Clamantise ja Värska Naaste leelokoori kontsert Reigi kirikus. “Robirohi kontsert oli nii populaarne, et rahvas ei mahtunud kabelissegi ning pärast kontserti ei lasknud publik kabelist välja tulles ansamblit minema, vaid kabeli ees küsiti veel lisalugu,” toob Nõlvak näite. Samuti olid väga populaarseks folgi osaks loodusmatkad. “Kõige populaarseim neist oli hüljeste vaatamine, kuhu tahtsid inimesed ka tormise ilmaga minna. “Hoolimata sellest, et mõnel huvilisel merel süda pahaks läks, oli hülgeid palju ja inimesed tulid merereisilt tagasi õnnelike nägudega,” teab Nõlvak öelda.

Ka publik jäi festivaliga rahule ning kiitis nii vanu ja armastatud artiste, kes olid tulnud uute laulude ja lugudega kui ka uusi ja põnevaid esinejaid nagu Harfihaldjad, Jaak Sikk ja Abraham’s Cafe. “Kuulsin positiivset tagasisidet paljude meie esinejate kohta ning väga kiideti ka meie väliskülalisi,” lisab Nõlvak.

Hiiu Folgil esinesid kokku rohkem kui 200 muusikut. Esinemispaiku oli üle Hiiumaa 15. Mõned Hiiu Folgi esinejad jagasid folgilistele häid soove ka sotsiaalmeedias. Nende seas oli näiteks Mari Kalkun koos Tuulikki Barotsiki ja Ramo Tederiga. Muusikud leidsid festivalile sõites Hiiumaa ja Võrumaa vahel palju ühist. “Kuigi Hiiumaal on meri, Võrumaal mets ning need on väga erinevad paigad, on neis siiski palju ühist. Tahame inimesi ärgitada mõtlema, et ei ole alati kiire – aega on kõige jaoks!”, panevad muusikud folgilistele Hiiu Folgi sotsiaalmeedias südamele.

Eelkõige saidki külastajad Hiiu Folgil aja maha võtta, kaunist loodust avastada, Hiiumaa maitseid proovida ning veeta ühtlasi üks meeldejääv juulikuu nädalavahetus pere või sõprade seltsis.