Rein Rannapi sõnul juhtus 65 aastat tagasi ehk 1968. aastal terve rida sündmusi, mis annavad talle tagantjärele tunde, et sellest hetkest astus ta professionaalsesse muusikaellu: "Ma andsin soolokontserdi, esinesin sümfooniaorkestri saatel solistina, kirjutasin lastemuusikali, esinesin oma trioga jazzfestivalil ja kirjutasin esimesed laulud täiskasvanute tekstile ja professionaalsele solistile, mis kanti ka kontsertidel ette ja salvestati."

Saabuval laupäeval aset leidval kontserdil jagavad maestroga lava lauljad Maarja-Liis Ilus, Lenna Kuurmaa, Kadri Voorand, Tõnis Mägi, Ivo Linna, Ott Lepland, Marko Matvere, Kristjan Kannukene ja Ikevald Rannap. "Ma olen nii õnnelik, et kõik need parimad lauljad, keda ma tahtsin kontserdile kutstuda, olid nõus ja vabad. Kõige rohkem oma elus olen ma koostööd teinud loomulikult Maarjaga, tema ka laulab kontserdil kõige rohkem. Ta on täiesti nagu hingesugulane mulle - me nii hästi laval ja üldse muusikas mõistame teineteist," rääkis Rannap.

Muusik nendib, et ei saa kokku lugeda, mitu lugu ta täpselt kirjutanud on, sest need on jäänud väga erinevates staadiumites pidama. "Lugeda saab ainult neid, mis on salvestatud stuudios - isegi neid, mida on ainult kontsertidel ette kantud, on paljud kaduma läinud ja ära unustatud. Lisaks on mul tohutult laule, mis on jäänud lihtsalt unarusse," ütleb Rannap. "Neid laule, millele ma olen teinud seade ja olen ära salvestanud, ei ole tegelikult üldse nii palju, võib-olla sadakond."

"Väga lihtne oli seda kava kokku panna. Ma kohe täpselt tundsin, mis lood seal peaks olema. Põhiliselt on kõik tuntud laulud, aga ka mõned vähemtuntud, mis on mulle endale lähedased, aga jäänud teenimatult varju," seletas Rannap.