1998. aasta 20. novembril avati pidulikult Eesti ja terve Baltikumi suurim ühetasandiline kaubanduskeskus – Rocca Al Mare kaubanduskeskus! Keskus alustas 52 üürnikuga, kellest suurim oli ETK Maksimarket. Ostjatele tehti uksed lahti päev hiljem – laupäeval 21. novembril täpselt kell 10.00.

Esimeste üürnike hulka kuulusid mitmed tänaselgi päeval tuntud ja edukad ettevõtted: Eagle Vision, NS King, Rademar, Baltika, Luxor mööblisalong jt

2000. aasta augustis läks ETK Rocca Al Mare Maksimarket Prisma kaubamärgi alla ning keskus avas ka uue korpuse!

Aasta aastalt kasvasid külastajate numbrid ning keskuse mõjuümbrusse hakkas kui seeni pärast vihma tekkima erinevaid kinnisvaraarendusi ning äriobjekte.

2005. aasta juulis toimus kõigi aegade suurim tehing Eesti kaubanduses! Kaubanduskeskuste arendamisele spetsialiseerunud kinnisvarainvesteerimisfirma Citycon Oyj ostis Eesti ettevõtjatelt Rocca Al Mare keskuse 1 miljardi krooni eest.

2007. aasta alguses hakkas Skanska EMV ehitama keskuse suurt juurdeehitust.
Rocca Al Mare juurdeehitusel järgiti nn rohelise ehituse põhimõtteid – taaskasutus, energia-säästlikkus, kodumaiste materjalide kasutus.

Citycon Oyj algatatud arengusuunad said avalöögi 1. oktoobril 2008, kui avati Rocca Al Mare keskuse esimene uuendatud osa. Esimeses laiendusosas avati Eesti suurim Prisma hüpermarket, osa uuest lastekaupade alast, raamatupood koos kohvikuga ning sisustus- ja elektroonikakauplused.

Keskkonnahoidlikele autodele loodi keskuse sissepääsude lähedale esimesena Eestis “rohelised parkimiskohad“!

7. mail 2009. aastal avas uksed Rocca Al Mare kaubanduskeskuse 60 kauplusega moeosa, mis oli ühtlasi keskuse laienduse teine etapp. Kohal olid kõik Eesti moekad ja ilusad ning lisaks veel supermodellid Soomest! Pärast uue osa avamist oli kaubanduskeskuses kokku 125 kauplust.

Rocca Al Mare’st sai Eesti suurim moekeskus! Uues moeosas olid esindatud mitmed Eesti turul juba olemasolevate rõivakettide kauplused, lisaks avas oma esimese kaupluse Eestis Briti jaemüügikette Marks & Spencer ning oma suurima esinduskaupluse Baltika rõivabränd Monton.

2009. aasta sügisest ootas külastajaid täielikult uuenenud Rocca al Mare keskus.
Üle 57 000 ruutmeetrilisel äripinnal paiknes 170 rentnikku. Kingakummardajad said oma kire rahuldamiseks uhke galerii, lõplikult valmis Eesti esimene kaubanduskeskuse restoranidetänav ning unikaalne lastekaupade ala, millel pole tänaseni valiku poolest võrdset.

13. september 2013 avati esimene Eesti H&M. Paljudel noortel kiirmoefännidel lubati öösel majas olla, et nad saaksid esimese 200 kliendi seas H&M väravatest sisse. Esimesed 10 külastajat said 100-eurose H&Mi kinkekaardi, järgmised 300 moesõpra kinkekaardi väärtuses 15 eurot. Samas avati ka Eesti esimene Debenhamsi kaubamaja.

Rocca Al Mare keskus tõi Eestisse ainulaadse kaubagrupi põhise kaupluste paigutuse, mis aitab klientidel kaupu ja teenuseid kiiresti leida. Samuti oli unikaalne, et kõik külastajad saavad kasutada tasuta garderoobi ning autoga tulijaid ootab ligi 1300 parkimiskohta.

2018. aasta suveks oli Rocca Al Mare keskus esimene suur kaubanduskeskus, kes joonis oma parkimisalal parkimiskohad 2,7 m laiuseks. Meie kliendid märkasid seda ning kiitsid heaks!
Täna ootavad sind Rocca Al Mare keskuses natuke rohkem kui 1250 parkimiskohta, 135 erinevat poodi ja 14 suurepärast söögikohta – kõik selleks, et meie klientidel oleks hea tulla ja rõõm olla!

Tulevikus on Rocca Al Mare kaubanduskeskus palju rohkem kui poodide, restoranide ja parkimiskohtade summa. Paljuski just keskuse tuules on tema lähiümbrusse kerkinud ärihooned ja kasvanud elukvartalid. Endisest rabarberipõllust on saanud üks Tallinna tuiksooni, kus inimesed ei käi ainult ostlemas, vaid ka tööl, asju ajamas või meelt lahutamas. Rocca Al Mare keskusest on saanud koht, kuhu on alati rõõm tulla ja kus kõigil on hea olla.

Rocca al Mare keskus peab tänavu 15-18. novembril 20 tegevusaasta sünnipäevapidustusi, mille käigus toimuvad külastajatele tasuta mitmesugused põnevad sündmused. Muuhulgas on võimalik tutvuda näitusega, mis räägib Eesti esimese kaubanduskeskuse ajaloost ja keerutada Eesti suurimat õnneratast. Näituse koostaja on Velvet.

Võta kaasa hea tuju, pere ja sõbrad ning tulge sünnipäevapeole! Täpsema programmi leiab: Rocca 20 pidustuste erikeskkonnast.

Jaga
Kommentaarid