Minge seekord muuseumisse
Vidzemes, looduskaunis Dunte mõisas asub Münchhauseni muuseum, mis on üks külastatavamaid muuseume Lätis.
Muuseumi püsiekspositsiooni moodustavad parun Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausenile kuulunud esemed ja muuseum on koduks ka tuntud persoonide järgi valmistatud vahakujudele. Siin saab jäädvustada end maestro Raimonds Paulsi, korvpallistaar Uljana Semjonova ja mitmete teiste prominentide kõrval.


Münchhauseni muuseum

Meesperel oleks patt mitte külastada Riia mootorimuuseumi. Siin saab näha mootoritehnika ajalugu alates ratta leiutamisest kuni läbi erinevate kümnendite lähiminevikuni. Tütarlastele meeldib kindlasti muinasjutuline Preiļi nukumuuseum. Muuseumi asutaja on teatrikunstnik Jelena Mihhailova, kes on loonud muuseumi tarbeks üle saja väga eripalgelise nuku.

Või siis veetke aega vabas õhus
Lätis on mõistlik proovida järele lätlaste suusarajad. Vidzeme kandis ootab talisportlasi mitu suusakuurorti. Üks selline on näiteks Žagarkalns, mis asub Cēsises Gauja (Koiva) jõe ääres.


Gauja rahvuspark talvel. Autor Anita Austvika

Vidzemes olles käige ära ka Lätimaa kõrgeima mäe tipus Gaiziņkalnsil. Gaiziņkalnsi mäel on kõrgust 311,9 meetrit. Mäe nõlvadele on rajatud mitu heakorrastatud suusa- ja lumelauatrassi.

Koguge magusaid elamusi

Et Läti reisist jääks magusad mälestused, põigake läbi Laima šokolaadimuuseumist.
Baltikumi suurimale magusatootjale Laimale kuuluv šokolaadimuuseum toimetab Riias. Siin näevad maiasmokad, kuidas valmivad maiustused ja muuseumis saab igaüks ka ise komme teha ning võtta need kinkekarbis koju kaasa.


Kommi valmistamise töötuba Laima šokolaadimuuseumis.

Kui tekib tahtmine külastada Lätis spetsiaalselt lastega peredele mõeldud söögikohti või leida mugav ja soodne ööbimiskoht, siis tasub kasutada veebipõhist reisiplaneerijat Läti Trip-Planner. See on perega reisides asendamatu abiline, muutes ühtaegu lihtsaks nii reisiteekonna planeerimise kui ka sihtkohas viibides vaba aja sisustamise.
Inspiratsiooni ja lisaideid, mida Lätis veel näha ja teha, leia Latvia.Travel kodulehelt ja jälgi Instagramis @EnjoyLatvia.

Loe veel lisainfot SIIT.

Jaga
Kommentaarid