Üles astuvad viis viimase aja ja antud hetke kõige aktuaalsemat tüüpi Eesti hiphopis: vägesid juhatav Genka, paljude südameid vallutanud Reket, viimasel aastal auhinna võitnud Beebilõust, kiirelt tippu jõudnud ja püsima jäänud Suur Papa a.k.a. Arop ja mitmel rindel tegusid tegev Metsakutsu. Ei puudu ka tunnustatud DJ Paul Oja.

Nad said kokku, kui Genka nad kord koos suure laua taha sööma kutsus, millest sai video, mida nüüdseks on Youtube’is üle kahe miljoni korra. See oli lugu “Kõik”, tänu millele neid ka niimoodi kutsuma hakati.

Hiljuti albumiga “Tuule tee” välja tulnud Reket leiab, et Eesti hiphop on teinud väga suure sammu, et jõuda Õllesummeri pealavale ja usub, et see koht on auga välja teenitud. “Oleme toonud räpi massidesse ning populaarkultuuri üheks lahutamatuks osaks, mis on üsnagi ajalooline saavutus,” leiab räppar. Publikule lubab ta nii individuaalset eripära kui ka kollektiivset sünergiat.

Genka ütleb, et see kontsert ei ole ainult neile, kes kuulavad hiphoppi, vaid seda võivad nautida kõik, kes heast meelelahutusest lugu peavad. DJ Paul Oja täiendab: “Sama palju, kui hiphop on laenanud teistest muusikastiilidest, toimub sama ka vastupidiselt.”

Me oleme harjunud nägema, kuidas räpparid käivad teiste Eesti artistidel laval külas. Seekord on teisiti - nemad tulevad külla räpparitele. Tulemas on pungi suurkuju Tõnu Trubetsky, võluvad daamid Elina Born, Teele Viira, Getter Jaani ja Ines. Tulemas on ka Robert Linna Elephant from Neptunes’ist ning ei piirduta ainult nende nimedega. Tulemas on üllatusi. See ei ole niisama kontsert. See on ikka natuke rohkem kui kontsert. See on ikka palju rohkem kui kontsert. See on päris tõsine tükk ajalugu!

Õllesummer Festivali piletid on saadaval Piletilevis.