Tüdrukute stuudiovoorus üllatas Katrina Tammiksalu kohtunikke ja publikut, kui ta esitas klaveri saatel Black Sabbathi loo „War Pigs“. Paraku see esitus teda finaali veel ei viinud. Katrina on varemgi saates osalenud, 2008. aastal jõudis ta teatrivooru. Eriti vaimustuses oli neiust tookord kohtunik Rein Rannap, kes ta hellitavalt metshaldjaks ristis. See nimi on Katrinale siiani külge jäänud, neiu ise arvab, et metshaldjad on väga maagilised olevused ja sellise nime vastu ei ole tal midagi. Sel pühapäeval esitab Katrina lohutusvoorus just Rein Rannapi loo „Must lind“. „Kui lohutusvooruks lugu valisin, siis selle loo otsa sattudes, tundsin koheselt, et pean seda laulma. Mõne looga kohe tekib tugev side ja see on minu laul,“ rääkis Katrina.

Hetkel vahetusõpilasena Soomes Sibeliuse Akadeemias klassikalist laulu õppiv Toomas Kolk astub lohutusvoorus publiku ette looga „Stars“ muusikalist Les Miserables. Toomase sõnul on tal alati olnud väga positiivne kiiks muusikalide suhtes. „Mõtlesin ilusate ning mitte liiga kõrgetele häältele mõeldud lugude peale, võttes arvesse, et pean suutma selle ka ajapiirangusse terviklikuks laulda,“ kommenteeris Toomas oma laulu valikut. Kolgi arvates hääletasid televaatajad finaali väga head lauljad. „Mul jäi suu lahti positiivsest üllatusest, kui muusikateadlikud on televaatajad - kuus finalisti valiti tõepoolest vokaalselt parimate esituste järgi,“ rääkis Kolk. Finaalipääsemise osas Kolgi lootused väga kõrged ei ole. „No igav oleks siin keerutada - hindan finaalisaamise tõenäosust 5% lähedaseks. Tänaseks hetkeks olen korralikult elus saanud neli-viis päeva mikriga laulmist harjutada, ning olenemata arengust, mida ise tunnen, päris ühe päevaga Roomat ei ehita.“ Tema eesmärk on ennekõike anda hea esitus, mis lööks endal südame rõkkama ning jätaks hea tunde ka televaatajatele.

Lisaks Katrinale ja Toomasele laulavad pühapäeval veel: Getter-Heleen Aron, Kadri Erlenheim, Liis Reisner, Tuuli Rand, Karl Madis Pennar, Karl Mihkel Salong, Karl-Erik Taukar ja Rasmus Rändvee.

Lohutusvoorus osalevad lauljad valisid kohtunikud nende neljateistkümne hulgast, kes kahest esimesest stuudiovoorust telefonihääletuse tulemusena edasi ei pääsenud. Kohtunik Mart Sanderi sõnul sündis otsus pärast tulist arutelu. „Üritasime näha ette ühtede või teiste lauljate arenguvõimalusi ja potentsiaali. Ja loomulikult vastutust ka publiku ees, sest erinevalt paljudest teistest võistlussaadetest on sellel sarjal Eesti kultuurielule pikaajaline mõju -saatest selgub, keda me võib-olla järgmised kümme aastat avalikkuse ees näeme ja kes parimal juhul Eestit ka näiteks Eurovisioonil väärikalt esindab,“ kommenteeris Sander.

„Eesti otsib superstaari“ ülipõnev lohutusvoor on TV3s pühapäeval kell 20.00.