"Olen staarisaadet jälginud juba kõige esimesest hooajast peale, elanud kõigile osalejatele kaasa ja selle formaadi saatel tegelikult ise kooliplikast täiskasvanuks kasvanud. Uut hooaega ootasin mõneti nostalgilise põnevusega ja suures lootuses, et tulemas on midagi värsket. Möödunud kaks hooaega on jäänud pisut unustustehõlma, sest tunda oli, et formaat oli end Eesti turul ammendanud.

Tänane saade oli tõesti kui sõõm värsket õhku. Oli näha, et tegutseti kontsentreeritumalt, keskenduti korraga väiksemale grupile lauljatele ning ei püütud jätta muljet, justkui väikeses Eestis käiks ettelaulmistel tuhandeid noori – meil ju lihtsalt pole neid nii suurel hulgal kuskilt võttagi.

Kõige rohkem kartsin ma kohtunikke. Eriti Inest ja Koitu ning pean vist oma mütsi ära sööma, aga kõige meeldivamalt üllatas mind Ines. Seni pole ma Inesest suurt midagi arvata osanud. Ta pole väga kuskil sõna võtnud ning laulmisest on ka kõrvale jäänud, kuid staarisaates tõestas ta, et temas on palju sisu, lahkust ja häid mõtteid. Jagas ju lauljatele asjalikku nõu, ei vaadanud kedagi külma ja kalgi tülgastunud pilguga ja oli hoopis soe ja vastuvõttev.

Koit on oma poisiliku elevusega ikka maruvahva! Õiges kohas oskab olla karm ja õiges kohas vaimustuda. Emotsionaalselt kohe äge vaadata, kuidas oma ala absoluutne fänn suudab end kohtunikupositsioonil kehtestada selliselt, et ta ei näi üleolev, ehkki ta võiks oma muusikalise kogemustepagasi ja edukuse arvelt olla täiesti südamerahus üks paras ülbik nende noorte lauljate vastu. Aga ta ei ole! Milline küpsus!

Aga Mihkel-Mihkel-Mihkel... Ma televaatajana mõistan, miks ta seal laua taga istub. Aga isegi Simon Cowell ei vihka veel talendisaate kohtuniku tööd nii väga, et see igast otsast välja paistab. Mihkel ise muusikuna oli ju kunagi väga normaalne tegija. Mr. Lawrence'it kuulasid nii mu vanemad kui hilisemas teismeeas ma isegi. Aga kas tõesti makstakse selle vihase kohtuniku rolli eest nii hästi, et mitte kuidagi iseendaks jääda ei saa? Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis Mihkel ju ütles ise pärast staarisaadetes kohtunikuameti üheks hooajaks mahapanekut, et kuri kohtunik on vaid roll, mida ta etendab. Kui mitu rolli siis ühelt inimeselt avalikkus nägema peab? Mina tahaksin küll vaadata pigem sellist Mihkel Rauda kohtunikulaua taga, kes pä-ri-selt ka ütleb, mida paremini, kuidas ja miks, selmet värvikate kujunditega asju kibekoledaks teha. Pole vaja moe pärast siilimoodi turtsuda. Aga okei, mõne lauljahakatise puhul kulusid need karmid sõnad ka marjaks ära.

Üldiselt oli saade ju kena. Kaunid Eesti noored, mõned vähe naljakamad, teised tõsiseltvõetavamad. Väga hea televisioon, nagu öeldakse."

Hea lugeja, mida arvad sina, kuidas kohtunikud ja uus hooaeg tundusid?