Lavastaja Peep Maasik, kellele on see kolmas diplomilavastus, peab oluliseks väärtustada Gailiti pärandit, kelle looming vajab tutvustamist pealekasvavatele põlvkondadele. “Emotsioon, mida maailmast on vajaka - see on armastus.”, selgitas Maasik, “Gailiti tegelased aga lausa pulbitsevad armastusest. Nad janunevad selle järele!”. Ühtlasi on see ka diplomilavastus TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia 12. lennu näitlejatudengitele Maarja Tammemägile ning Karolin Jürisele, kes pälvis hiljuti Kalju Komissarovi nimelise stipendiumi.

Lavastuses teevad kaasa näitlejad üle Eesti ning nimitegelast mängib Pääru Oja, kelle maagilisele teekonnale satuvad Ursula Ratasepp, Kärt Tammjärv, Kaili Viidas, Jaune Kimmel, Jüri Vlassov, Silver Kaljula, Tanel Ting jt. Instseneeringu kunstnik on Jaanus Laagriküll ning muusikalise kujunduse seab paika Jaan Sööt.

Etendused toimuvad 2./3./4./5./9./10./11./12./23./24./25./26. augustil Pärnumaal, Linnamehe Puhekeskuse tiigi kaldal.

Lavastust korraldab MTÜ Temufi.

TEMUFI on 2016. aastal loodud teatri-, muusika- ja filmimeediumiga tegelev sõprade produktsioon. Eelnevad ellu viidud ideed on olnud “Tom Sawyeri seiklused”, mida etendati kahel suvel Tartu Seikluspargis ning “Lembitu - kuningas ilma kuningriigita”, mis toodi lavalaudadele, koos suure publikuarvuga, vaid neljal õhtul.