Veelgi enam, saade “Milline maitse” üllatas oma värske kontseptsiooniga — seekord ei kroonita parimat kodukokka, vaid valitakse hoopis parimat koduköögis sündinud retsepti. Ja see juba on midagi, millest võiks Eesti rahvale kasu ja rõõmu sündida.

Luhats ütles kohe sissejuhatuses väga tabavalt ära, millega on tegu ja see vastas igati tõele — audiovisuaalne toidufestival. Saade oli hoogne, heldelt ja maitsekalt oli kasutatud muusikat, miski ei veninud ja vaherepliigid olid nii saatejuhilt, osalistelt kui ka kohtunikelt vaimukad ja pingevabad.

Kohtunikud Lia Virkus, Riho Heinmets ja Ragne Värk


Kui millegi kallal üldse nuriseda, siis ehk selle üle, et tundub ebareaalne kontrollida, ega ometi pole ükski saates lauale asetatud toitudest mõne juba avaldatud retsepti järgi tehtud. Ühtlasi puudus peaaegu täielikult igasugune intriig — kohtunikud muudkui kiitsid ja paitasid ning ainsa terava sõna osaliseks sai poolpidune härra, kes esitles oma pohmelliga sündinud “kõige-pannkooke”.

Publiku Telehunt asub igatahes huviga järgmist episoodi ootama, et otsida intriigi ja täiendada oma retseptikogu, kuhu täna lisandusid juba säärased leiud nagu lambaliha heeringaga ja kuusevõrsesmuuti. Äsjamainitutele lisaks rohkem põnevaid toite kahjuks veel silma ei hakanud, kuid samas… teleriekraanidel näidatava toiduga on alati üks ja seesama häda — mida ei saa ise maitsta ja nuusutada, selle suhtes ollakse skeptilised. Elame, näeme!