Teise hooaja esimene osa näitas meile 12 osaleja võimeid, mis paraku kõige esimese ülesande juures juba küllaltki trööstitud näisid. Tosinast vaid mõned said hakkama pannkookide küpsetamisega — kes unustas koogitaignasse jahu lisada, kellel polnud pannile õli panna ja kes viskas kooke aina pannilt prügikasti. Küll aga hakkasid silma paar päris tõsist tegelast. See selleks — õnnetut saateformaati ei suutnud päästa ei head pagarid ega uus saatejuht.

Raadiohääl Alari Kivisaar on küll kõva saatejuht ja oma seniseid projekte vägagi meeleolukalt vedanud. Mäletame ju kõik veel rahamängu ”Võta või jäta” ning alles kevadel lõppes järjekordne ”Naabrist parem” lõbus hooaeg. Paraku ei suutnud Kivisaare sarmikus pagarisaadet igavusemülkast välja tirida ning mõne üksiku hea küpsetaja ilusad saavutused said veidrusest varjutatud.

Miks on 12 osaleja seas inimesed, kes ei tule toime lihtlabaste tehniliste ülesannetega köögis? Pannkoogid, millest me räägime? Quiche on küll ehk võhikule pisut eksootlisem retsept, aga sellegagi peaks kvaliteetsete toorainete ja korraliku köögitehnika olemasolu korral ühele poole saama. Magustoiduülesandeks antud šokolaadikook pani samuti kukalt kratsima — kas tõesti ei ole võimalik ette antud retsepti jälgides ja umbes viite koostisosa vajavat plaadikooki kokku keerata ilma, et see poleks toores, kõrbenud, liialt jahune või kibe? Tegemist peaks olema ometi parima pagari väljaselgitamisega, mitte koduperenaiste pärastlõunase kokanduskoolitusega.

Pagarisaade igatahes Telehundil kõhtu korisema ei pannud, küll aga ajas ära igasuguse isu kodumaiste kokandussaatete järele.

Hea lugeja, anna kommentaariumis teada, kuidas saade meeldis!