20 aastat tagasi toimus traagiline autoõnnetus, mil vastasuunavööndis ohtlikku möödasõitu teinud autojuht juhitavuse kaotas ning paiskas Tõnise perekonna sõidukile suurel kiirusel otsa. Selles õnnetuses kaotas elu Tõnise 20-aastane naine ja pisut üle aasta vanune tütar.

Kui Tõnis aastate pärast uue naise leidis, sündis neil poeg. Peagi sai selgeks, et lapsel pole kõik korras. "Kui kolmekuuselt laps ei pööranud, tuli ilmsiks, et poisil on geenihaigus. Arstid tegid meile selgeks, et poiss üle aasta ei ela," sõnas Tõnis.

"Kui oli selge, et tal on minek, siis kunagi arstid ütlesid seda, et kui poiss läheb väga raskeks, siis keerab aparaadi kinni. Ja siis sel viimasel õhtul ma tegin seda... Keeruline küll oli," tõdes mees.

Kuid nii uskumatu, kui see ka pole, ladus saatus Tõnise eluteele veel raskust juurde. Mõne aasta pärast sündis mehe perre tütar.

"Temaga oli tiptop, ta oli elurõõmus, lõbus," kirjeldas mees tütar Sandrat. "Olin leedus tööl, kui naine helistas, et Sandraga on mingi jama, tal on krambid ja kõrge palavik." Seepeale pöörduti koheselt haiglasse ning seal selgus hirmus tõde.

Herpeseviirus, mis enamasti avaldub villidena huultel, oli tütrel löönud ajju. "Viie päevaga läks asi nii halvaks, et ravi enam polnud, tüdruk suri ära," rääkis mees.

Selgeltnägijad said enamasti kõik ülesandega hästi hakkama. Eriti paistis silma Kopli sensitiiv Vladimir, kes alustas juhtunust rääkimist hoopis mehe kõige noorema lapse sünnist ning jõudis alles hiljem Tõnise tragöödiaid kirjeldada.

Nüüd on Tõnisel kaks last, kelle elude pärast Tõnis väga hirmul on. Selgeltnägija Anu lausus Tõnisele lohutavad sõnad: "Ära karda, nendega ei juhtu mitte midagi. See karma ring on läbitud, need on mingisugused seitsmenda põlvkonna probleemid, mis oli vaja ära lahendada."