Saate osaliste ülesandeks oli lahendada 53-aastase Gennadi mure. Tartumaal Võnnu vallas elava mehe elutee on olnud täis valusaid üleelamisi ja sassis perekondlikke suhteid. “Kuulen öösel koputamisi ja peaaegu igal õhtul, kui magama jään, käib südaöö paiku koputamine,” kurtis nõiasaate poole pöördunud Gennadi.

Turvaärvis tegutsev Martin leidis, et just Gennandi enda hädine olek toobki talle ja poegadele õnnetusi kaela: Sain tuuma kätte, milles nende sündmuste põhjus on. Sündmuste põhjus on see mees – sina!" sõnas sensitiiv. "Kui sa hakkama ei saa, siis tõepoolest – kui sulle on märk antud, lahku sellest elust!"

Kuigi saatest jäi mulje, et Martin soovitas Gennadil ennast ära tappa, siis mees seletab Õhtulehe veergudel, et päris nii siiski lood ei olnud. "Ma ei öelnud talle: "Tapa end ära!", vaid et tuleks sellest elust lahkuda. See on öeldud vaimses keeles," ütleb Martin, et vaimses maailmas on eetikaga hoopis teised lood kui ühiskonnas üldiselt.

"Kui mees on suutnud elus aktiviseerida oma meesaspekti, on ta jõuline mees. Kui ta pole seda suutnud, nagu see härra, muutub mees nii sisemiselt kui ka väliselt sültjaks," selgitab Martin, mis oli Gennadi viga. "Kui me oma eluülesannet ei täida, ei ole mõtet niisama eksisteerida," jääb Martin ka nüüd oma sõnadele kindlaks.