Saate osaliste ülesandeks oli lahendada 53-aastase Gennadi mure. Tartumaal Võnnu vallas elava mehe elutee on olnud täis valusaid üleelamisi ja sassis perekondlikke suhteid. “Kuulen öösel koputamisi ja peaaegu igal õhtul, kui magama jään, käib südaöö paiku koputamine,” kurtis nõiasaate poole pöördunud Gennadi. Mees hakkas kummalisi koputusi kuulma kindlatel kuupäevadel ning kuna just nimelt neil kuupäevil on juhtunud minevikus ka sündmusi, mis on mehele äärmiselt lähedased, tunneb mees surmahirmu. Gennadi on veendunud, et tema ukse taga käib koputamas surm: "Pöördusin saatesse, et teada saada, mis juhtus? Mis juhtus, et kõik nii pidi minema?"

Gennadi kasupojad Koit ja Marek surid ühekuise vahega sarnastel kuupäevadel. Juba siis mõtles ta, et tegemist on surmaahelaga, kuid nüüdseks ongi kätte jõudnud aeg, mil mees kardab, et ahel jätkub ning surm on järele tulnud mitte ainult talle endale, vaid ka tema päris poegadele.

Turvaäris tegutsev Martin sattus ülesannet lahendades aga ootamatult saatejuht Urmas Eero Liiviga sõnelusse: “Kas ma võin ükskord ka ise rääkida?” käratas Martin. Ärritunud sensitiiv ei andnud armu ka Gennadile: “Anna ruumi teistele elada. Igaüks on oma õnne sepp. Kui sa hakkama ei saa, siis lahku sellest elust. Nägemist!” Martini sõnad olid karmid, kuid nii Gennadi kui ka tema pojad nentisid, et sellist otsekohesust oli vaja.

Katsumuses hiilgasid Helve ja Alissa, kes võitsid nii Gennadi kui tema poegade jäägitu usalduse. “Kõik, mis ta rääkis — sada protsenti õige,” oli saatelt abi otsinud mees Alissast vaimustuses. Helve ja Alissa viidi sama päeva õhtul ka järve äärde, kus Gennadi kasupoeg Marek seitse aastat tagasi traagiliselt uppus. Helve sõnul polnud mehe uppumise taga ei midagi muud kui traagiline juhus, sest mitmel korral vangis istunud mees ei osanud suure tõenäosusega lihtsalt piisavalt hästi ujuda.

Teise venna Koidu surm leidis aset Tartu kesklinnas. Helve tunnetas, et Koit hüppas suurte murede tagajärjel ise kolmandal korrusel asuva korteri aknast alla. "Tal pidi järgmine päev kohtuistung olema," meenus Gennadil. Alissa nägi, et enne enesetappu oli Koidul probleeme oma emaga: "Poiss oli kasvanud ilma emata. Paar päeva enne õnnetust oli ta näinud oma ema, kuid ema jäi väga külmaks. Kardan, et ta võib-olla ei tundnud isegi ära oma poega."

Helve pani Gennadile südamele, et ta mataks loo maha ja rohkem sellega ei tegeleks. Ka Alissa leidis, et on aeg paremateks emotsioonideks. "Sain väga palju jõudu ja abi. Tean, et eluga tuleb nüüd edasi minna, mitte jätta seda seisma," oli Gennadi lõpetuseks rahul.

Kui paar nädalat tagasi saadeti koju lausa kolm sensitiivi, siis sel korral otsustas Urmas Eero Liiv osalistele armu anda ning kedagi saatest välja ei heidetud.