Täna paisati osaliste ette kolm äärmiselt keerukat ülesannet. Esmalt tuli lahendada verdtarretav juhtum, mida ajakirjanik Janar Filippov on juba aastaid uurinud. 19. aprillil 1998 pandi Kohtla-Järvel toime koletu nelikmõrv, mille eest Anatoli Nikolajev läks trellide taha. Väidetavalt tappis Nikolajev oma elukaaslase ja veel kolm inimest, ent jubedas loos pole siiani selgunud täit tõde. Nii Filippov kui ka teised juhtunut uurinud arvavad, et vangis istub süütu mees ja seda meelt olid ka tuleproovis osalevad Vladimir ja Antonina. “Ta tuli koju ja leidis laibad,” sõnas Antonina.

Teiseks proovikiviks pidid sensitiivid sammuma jalgsi läbi metsa, et leida üles võttegrupp ning uskumatutesse seiklustesse sattunud Ain ja Peep, mille nii vaimsed kui ka füüsilised haavad kummitavad mehi tänase päevani. Vladimir nägi karupoega ning seda tajusid ka Anu ja Haldjapiiga — tõepoolest, Ain ja Peep olid mõlemad erinevatel aegadel, erinevates metsades langenud karurünnaku ohvriks.

Kolmandas katses testiti, kas selgeltnägijatel õnnestub Skype’i vahendusel luua Tallinnast 230 kilomeetri kaugusel oleva Jürgen Veberiga energeetiline side. Osalistel tuli määrata võimalikult täpselt saatejuhi asukoht Eesti kaardil. Jürgen Veber oli end sisse seadnud Valgamaal asuvas Lüllemäe kalmistul, kuhu on maetud legendaarne rahvaravitseja Kaika Laine. Vladimir hiilgas ka selles katses — lisaks kaardistamisele suutis ta ülima täpsusega kirjeldada, et Veber viibib surnuaial. Ülesande lahendas edukalt ka Elena, kes kirjeldas ootamatult hoopis kaadriväliseid detaile. Šamaan Anu ja Antonina panid samuti täppi ja oskasid isegi öelda, et Jürgen on Kaika Laine haual. Antonina märkis isegi ära, et eksperimenti jälgib Laine mantlipärija Sirje.

Kaks saadet järjest väljakukkumise äärel olnud Antonina tunnistati sel korral nädala parimaks. Koju saadeti Haldjapiiga, kel läks küll katsetes hästi, ent mitte nii hästi kui teistel.