Selgeltnägijate tuleproovi võistlejate poole pöördus abi saamiseks Lääne-Virumaal elav Ille, kes ei osanud isegi kõige uskumatumas unenäos ette näha, millega nõidade külaskäik lõpeb.

Ille elu pole olnud kergemate killast — mõned aastad tagasi diagnoositi tal emakavähk ning lisaks sellele on ta kannatanud nii vaimse kui ka füüsilise vägivalla all. Teda on tabanud õudsad sündmused tõid Ille saatesse vastuseid otsima. Kas tegemist on pelgalt ebaõnne või musta maagiaga?

“Tülid, kaklemised, joomised, tänitamine, mõnitamine ja füüsiline vägivald” lipsasid märksõnadena mitmete sensitiivide huulilt ning nii tõepoolest oligi — Ille oli lörri läinud abielu pärast meeleheitel ega osanud midagi ette võtta. Ta on juba aastaid elanud koos alkoholiga pahuksis oleva Olegiga ning enamik sensitiive nõustusid, et just joodikust mees on Ille ebaõnne põhjuseks. "Mul mees on olnud purjus alates möödunud aasta 19. juulist, järgmisel kuul saab sellest aasta," valvas naine pisaraid ja jutustas, kuidas Oleg igal ööl suurest agooniast ja deliiriumist karjub ja oksendab ning tal magada ei lase. "Mu elu on nii viltu vedanud. Mõtlen, et see on kõige parem, kui ma saaks vähi ja kärvaks maha," oli Ille ahastuses.

Ille lootis, et tema abikaasa enne õhtut koju ei saabu, kuid nii enda kui ka teiste üllatuseks saabus ta päeval võttepaigale. Saatejuht Urmas Eero Liiv üritas mehega rahulikult kõnelda ning tegi talle ettepaneku ka ise saates osaleda. Oleg oli esialgu skeptiline, ent šamaan Anu muutis seda vaid mõne hetkega. Mees, kes pidas lugu täielikuks jampsiks, oli tundmatu nõiaga vesteldes ilmselgelt aupaklik ja kartlik.

"Oleg, miks sa oled selline nagu sa oled? Tegelikult võid sa olla tunduvalt parem. Sa ei pea olema selline," sõnas Anu rahumeelselt. Šamaan embas Olegi ning kinnitas talle, et temast saab teine inimene. "Ma muudan ennast. Ma pean seda tegema," lausus nutma puhkemise äärel mees. Ille oli kõigest silmnähtavalt häiritud ja ei tahtnud kuidagi oma purjus abikaasa lubadusi uskuda.

Anu istus paariga koos maha ja andis neile läbi oma nõiasaua müstilise kontakti, mis sunniks neid muutuma. Šamaan oli kindel, et seanss ei jää tulemusteta ning pool aastat hiljem Illele ja Olegile külla sõitnud saatemeeskond tunnistas "Selgeltnägijate tuleproovi" ajaloo ühte suurimat ime.

Tuhmi pilguga inimvare Oleg oli kuus kuud hiljem tundmatuseni muutunud ja Ille lausa säras! "Käin tööl ja peres on kõik korras. Minu elus on nüüd kõik väga hästi ja paremat ei saa soovidagi," ütles aastaid joomisega pahuksis olnud Oleg, kellest pärast selgeltnägijate visiiti sai üle öö täiesti puhas poiss. "Ma ei tea, mis juhtus. Mul on selline tunne nagu ma oleks üle pika aja koju jõudnud," oli Ille õnnest sõnatu.

Vaata saadet!