Lavastuse aluseks on Raua näidend "Järgmine voor", mis kaks aastat tagasi Von Krahlis etendus ning hiljem ka kaugel Ameerikas nime "American Monkey" all lavalaudadele jõudis.

Mihkel Raua sõnul on “Viimne voor” näidend, kus saavad teoks iga talendisaate kohtuniku, aga ilmselt ka paljude televaatajate painajad. “Pealtnäha turvalises keskkonnas algav lugu teeb mitu ootamatut pööret, mis andsid mulle võimaluse tegeleda sellega, mis mind kirjutajana - mitte kohtunikuna, jumal hoidku selle eest! - kõige rohkem huvitab; need on inimese motiivid ehk miks keegi teeb ja ütleb just seda, mida ta parajasti ütleb või teeb. Ja mine tea, ehk õnnestub ühe pea peale pöördunud talendisaate najal jutustada ka mingeid üldistusi võimaldav lugu inimestest, keda tuntud kohas pea ees tundmatusse kohta hüppama sunnitakse,” selgitas Raud.

Algselt "Eesti otsib ahvi" nime kandma pidanud telelavastuses oli oma roll täita ka Mihkel Raual endal, teistes osades astusid üles Liis Lemsalu, Mart Sander ja Rauno Polman.

Kes tele-esilinastuse maha magas, siis pole muret - tükki asutakse telelavastuse koosseisus jaanuarist märtsini mängima Tartu Uues Teatris. Vaata lisa Facebookist

Hea lugeja, jaga oma muljeid telelavastusest meie kommentaariumis! Parimatest tähelepanekutest ilmutab Publik lugejaarvustuse.