“Me kohtusime Accentiga Rootsis Umeås aastal 2014, kus nemad tulid kokku ja meie olime Estonian Voicesiga just alustanud oma esimese plaadi salvestamist. Me saime seal tuttavaks ja see on nii tore, kuidas oleme teineteise arengut sellest ajast peale jälginud ja üksteisele kaasa elanud, kuigi elame nii erinevates kohtades. Maailm on ikka nii väike ja tunneme, et oleme kõik üks a cappella pere,” rääkis Kadri, kuidas leidis juba homme Saku Suurhallis toimuvale suurejoonelisele kontserdile Eesti artistide seas tee Estonian Voicesiga samas žanris tegutsev sekstett Accent, kelle liikmed on Prantsusmaalt, Rootsist, USA-st ja Kanadast.

Seejuures tasub märkida, et Voices on teiste oma nišis tegutsejate suhtes üsna kriitiline ning mitte iga koosseis nende kõrvu ei paita. “Kõige peavoolum a cappella popkaverite rida pole meie huvi keskmes. Tavaline kuulaja tõenäoliselt ei tee vahet, mingisugune kaver on tehtud huvitavalt ja põnevalt ja missugune üheülbaliselt. Kõige levinumat stiili, mis lihtsalt kaverdab kuulsaid hitte väga igaval moel, me ei fänna. Nende väheste, kes teevad seda põnevalt, seas on ka Accent, kes tulebki meiega esinema,” rääkis Kadri õhinaga, et leidsid nii sobivad lavapartnerid.

Kuna ka Estonian Voicesil on kuus liiget, võib tekkida küsimus, ega sellest ei saa kahe koosseisu võistulaulmist. Kadri seda ei karda: “Kindlasti tekib seal mingi huvitav võrdluspilt, selles ma ei kahtle, aga meie saund on ikkagi täitsa erinev. Kui nemad kõlavad rohkem nagu Take Six, siis meie oleme ikka Estonian Voices. Ja me ei tahagi kõlada nagu teised. Kõlapildid on siiski erinevad ja ma arvan, et inimestel ongi huvitav võrrelda. Põhiline võlu on aga selles, mis me koos teeme. Meil on ikkagi 12 häält ja seejuures on 12 a cappella häält hoopis midagi muud kui 12 koorilauljat. See on midagi täiesti teistsugust.”

“See on ime, mis juhtub siin Tallinnas, mida kuskil mujal ei juhtugi!” põrutab Kadri, et inimesed ehk ei mõista, milline tähtsündmus see muusikalises mõttes on. “Väga raske on leida kaks sama žanri vokaalansamblit, kellele meeldib enamvähem sarnane vokaalikasutus. See on üldse tohutu ime, et me kokku saame, sest nemad on ka erinevatest maailmajagudest ja sõidavad ekstra selle jaoks kokku, et Tallinnasse üldse tulla. See on väga eriline nähtus!”