"Kui tahate Weekendi ajal ühest kohast teise sõita, soovitame vältida sarnaste kirjadega autosid. Need ei ole taksod ega korrektsed sõidujagajad, neil ei ole taksomeetrit ega teenindajakaarti. See, millist hinda teilt küsitakse, sõltub puhtalt juhi suvast ja mingeid garantiisid pole.

Meil on infot, et mitmed inimesed plaanivad sellised või sarnased kirjad oma autodele paigaldada ja libataksot festivali ajal sõita. Hoiatame neidki, sest selline tegevus on ebaseaduslik, me kavatseme neid autosid põhjalikult kontrollida ning näiteks trahv ainuüksi teenindajakaardi puudumise eest ulatub 600 euroni," seisis kirjas Lääne prefektuuri Facebookis.

Kommentaarides väljendavad mitmed inimesed pettumust, kuna foto ja kleebis kuuluvad ühele kinnisele Facebooki grupile. "Tegemist on kinnisest grupist võetud infoga mille jagamine grupist välja pole lubatud! Antud fotol olev logo kuulub Kained juhid Pärnus grupile ja kasutatakse grupi reklaamiks. See kuidas keegi seda kasutab - selle eest vastutab igaüks ise," kirjutas üks kodanik.

Inimesed imestavad samuti, et miks nad oma autodele ei tohi silte kleepida. Politsei ei ole sellega nõus, kuna tegemist on taksoteenuse matkimisega. "Kuid loomulikult on meie trahviotsus soovi korral vaidlustatav kohtus, see õigus jääb libatakso juhile alati alles," lisab Lääne prefektuur.

"Meie huvi on, et kliendid ei saaks petta! Mäletame eelmisest suvest veel hästi, kuidas libataksode juhid nõudsid paari kilomeetri pikkuse sõidu eest hirmuäratavaid summasid, mis küündisid kuni 200 euroni," toonitas politsei pressiesindaja Ilmar Kahro.

Vaata allpool keebist, mida tänavu libajuhid kasutavad!