Fiorentino, kes oli Oldmaniga abielus aastatel 1997-2001, ei suutnud keelt hammaste taga hoida, kui mees pühapäeva öösel parima näitleja tiitliga pärjati. Naine postitas Twitterisse sapise noodi, mis oli suunatud akadeemiale, et nood andsid auhinna vägivallatsejale. Veel eelmisel kuul rääkis Fiorentino aga pikalt ja laialt paari lagunenud abielust.

Oldman on 2001. aastast saati öelnud kõigi naise väidete kohta, et need on valed, illusioonid ja pooltõed. Sõnasõtta sekkus nüüd ka paari poeg Gulliver, kes kirjutas avaliku kirja, mida alustas ridadega: “On valus ja häiriv näha neid valesüüdistusi enda isa suhtes, mis ikka ja ikka pinnale kerkivad, kuigi see kõik lahendati juba aastate eest. Lapse hooldusõigust ei antagi kunagi naisepeksjale ja harilikult ei anta seda üldsegi mehele. Mina olen aga terve elu elanud isaga ning olen seetõttu ehe näide.”

Nimelt lahutuspaberites teatas Fiorentino, et Oldman oli teda kolm-neli korda telefoniga löönud ning seda näinud lapsed olid pisarais. Gulliver kirjutas, et sellist asja pole aga juhtunud: “Ma saan aru, et süüdistustele vastuhakkamine on keeruline. Aga ma olin “intsidendi” ajal seal ja tahan teha kristallselgeks, et seda ei juhtunud. Igaüks, kes väidab vastupidist, valetab. Mu isa on süütu, ta pole midagi teinud. Mu ema on kurb ja raske eluga naine. Ta küll tõi mind siia ilma, ent ei õpetanud, kuidas siin hakkama saada.”

Gulliveri kirjutisest nähtub, et kuigi ta tunneb enda emale kaasa, on ta siiski tõeline issi poeg. “Mu isa on minu teejuht, minu ainus kangelane – mees, kelleks ma tahan ise kunagi kasvada, kui ma suudaks vaid olla pooltki nii vapustav ja aus. Mulle on antud vapustav võimalus kasvada ainult tema käe all, olen selle eest igavesti tänulik iga hetk päevast. Ma võlgnen talle kogu oma elu. Ma tahan kaitsta enda isa inimese ja näitlejana. Mina tean, et ta on vapustavalt lahke ja andekas mees, kes ei vahetaks oma pere armastust ja õnne mitte millegi vastu,” ülistas Gulliver oma isa.

“See piinamine oleks pidanud lõppema 16 aastat tagasi. Oma karjääri tipphetkel peaks mu isal olema võimalus viimaks selle vilju nautida. Ma loodan, et see saab võimalikuks,” lõpetas isa kaitsev poeg oma kirja. Gulliveri kiri oli ilmselge vasturünnak tema ema veebruari alguses antud intervjuule. “Tõde peab rääkima. Tahan, et Gary tunnistaks oma tegusid, ent ta on alati kõike eitanud. Ta on küll hea näitleja, ent abikaasana oli ta kehv. Meie abielu oli suur katstroof, mille tõttu kaotasin oma eneseuhkuse ja olin pärast seda täiesti katki. Tahan, et meie pojad ja maailm teaks tõtt. Ma pigem laseks hail ennast ära süüa kui elaksin selle abielu uuesti läbi,” andis Fiorentino oma kooselule Oldmaniga põrutava hinnangu.

“Ma ei räägi seda selleks, et Garyle haiget teha, ma soovin talle head, ta on briljantne näitleja ning oma Oscarit väärt, ent sellise auhinna laureaadina peaks vastama ka kõrgematele standarditele,” arutles naine. “Lapsed olid meievahelises sõjas pantvangid. Lõpuks sai mul raha otsa ning pidin end kohtus ise esindama. Raha, võim ja kuulsus võitsid. Tunnistan, et mul on enda elu hävitamises suur roll ning pean sellega elama. Mul on kahju, et ma polnud selline ema, nagu võinuks. Ma ei süüdista Garyt kõige eest, ent millegi hävitamiseks on vaja kahte inimest. Koduvägivallatsejad peavad ka sellega elama.”

Kohtutoimikutest selgub, et 2001. aasta lahutuspaberites süüdistas Fiorentino Oldmani ka selles, et too kulutas tuhandeid dollareid alkoholile ja prostituutidele oma narkopidudel. Mees andis vastulöögi ning ütles, et tema ekskaasa kujutas neid asju ette ning tema on abielu lagunemises süüdi, kuna oli sõltuvuses ravimitest ja alkoholist ning lisaks ei sobinud ta ka emaks. Kohtunik pooldas näitleja seisukohti ning andis mehele nende kahe poja hooldusõiguse.

Kokku on Oldman olnud abielus viis korda ning tal on kolm last. Esimest korda võttis mees naise 1987. aastal, ent jättis briti näitlejanna Lesley Manville’i vaid kaks aastat hiljem, kolm kuud pärast nende poja Alfie sündi. 1990. aastal abiellus Oldman megastaar Uma Thurmaniga, kellega nad tutvusid filmivõtetel. Ka nende suhe jäi üürikeseks ning vaid kaks aastat hiljem lahutati. Pärast lahutust Fiorentinost pidas mees pausi ning abiellus uuesti alles seitse aastat hiljem briti laulja ja näitlejanna Alexandra Edenborough’ga, kuus aastat hiljem sai aga ka see otsa ning mullu septembris võttis Oldman naiseks kuraator Gisele Schmidti.