Ühendkuningriigis jõustus mõned aastad tagasi seadus, mille kohaselt ei ole enam kuningliku perekonna troonipärimise järjekorras meestel eesõigust troonile. Troonipärimine toimub vastavalt sünniajale. Kui kõnealust seadust poleks kehtestatud, olnuks näiteks noorema venna sünd mõjutanud printsess Charlotte'i kohta selles järjekorras. Seega enam ei saa vastsündinu vend temast ette rebida ja on pärimisjärjekorras viies, vahendab HELLO!.

Väike Charlotte on troonipärimisjärjekorras neljandal kohal. Talle eelnevad tema vanaisa Charles, isa William ja vanem vend George.
Otsuse vastuvõtmisega muudeti 300 aastat vana reeglit. Endises reeglis seisis, et kuningaks või kuningannaks saab olla vaid esiklaps ning tiitli saab endale napsata tütar vaid siis kui vendi ei ole.

Täna kell 13:10 sündis Cambridge’i hertsoginna Catherine’ile poeg. Laps kaalus 3.81 kilo, nii ema kui beebi on mõlemad hea tervise juures. Maimukese nimi tehakse arvatavasti teatavaks paari päeva jooksul. George’i ja Charlotte’i nimed teatati kaks päeva pärast sündi, esimesena teavitatakse nimevalikust loomulikult kuningannat.